Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Artvin Şehir Yerleşkesi'nde inşa edilen masa üzerindeki simetrik üç kitap görünümündeki kütüphane hizmete başladı.

        Yapımına 2015 yılında başlanarak 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 11,5 milyon liraya mal olan kütüphane lise, üniversite öğrencileri ile akademisyenlere hizmet vermeye başladı.

        AÇÜ Şehir Yerleşkesi'nde inşa edilen, üç kitabın bir masa üzerine simetrik olarak konumlandırılmış görünümüne sahip kütüphane hem dış dizaynı hem de gece aydınlatmasıyla ilgi çekiyor. Kütüphanenin giriş kısmında ise dağınık kalem figürleri yer alıyor.

        Basın mensuplarıyla kütüphaneyi gezen ve burada açıklamalarda bulunan AÇÜ Rektörü Fahrettin Tilki, kütüphanede bulunan basılı yayın sayısının 37 bin 576, CD-DVD gibi kitap dışı materyal sayısının ise 92 olduğunu ifade etti. Kütüphanede zaman ve mekân açısından erişimi kolaylaştıran elektronik kaynaklara ağırlık verildiğini belirten Tilki, "Merkez Kütüphanede, personel ve öğrencilerimizin herhangi bir mekandan erişebilecekleri 39 online veri tabanı aracılığı ile 53 bin 492 elektronik dergi, 4 milyon 163 bin 792 elektronik kitap, 4 milyon 151 bin 418 uluslararası tez, 100'ün üzerinde ülkeden 3 bin 597 gazete ve 3894 popüler dergi bulunmaktadır. Bu elektronik kaynaklara bilgisayar, tablet ve mobil cihazlar aracılığıyla ulaşmak mümkün" dedi.

        Kitap şeklinde dizayn edilmiş bir kütüphane

        Çok amaçlı konferans salonuna da sahip kütüphanenin, dışarıdan bakıldığında ne olduğunu anlatan bir tasarıma sahip olduğunu kaydeden Rektör Tilki, "Kitap şeklinde dizayn edilmiş bir kütüphane. Bu görsel anlamda şehrimize ve üniversitemize değer katıyor. Buradakinin benzeri olmasa da son zamanlarda bu tarda inşa edilmiş kütüphanelerimiz giderek artıyor. Bizim amacımız burada ki öğrencilerimizin memnuniyetini artırmak. Ders çalışma imkânlarını, kaynaklara ulaşma imkânlarını, veri tabanlarına ulaşma imkanlarını artırmak. Bu anlamda kütüphanemiz büyükönem taşıyor. Milli Eğitim ve Valilikle yapacağımız anlaşma çerçevesinde burasını milli eğitim bünyesindeki öğrencilerimize de açmak istiyoruz" diye konuştu.

        Günlük bin 200 öğrenci kullanıyor

        Yeni hizmete girmesine rağmen ortalama bin 200 öğrencinin kütüphaneden faydalandığını kaydeden Tilki, 6 kattan oluşan ve 606 oturma kapasiteli kütüphanede kullanıcıların kendi kendine kitap ödünç ve iade işlemlerini gerçekleştirebileceği Self-Check Cihazları ve elektronik katalog tarama kullanımı ile zamandan ve iş gücünden tasarruf edildiğini anlattı.

        Kütüphane hizmetlerinden yararlanan öğrenciler, Kütüphane'nin ders saatleri dışında etkin ve verimli zaman geçirme, eğitim açısından son derece faydalı olduğunu dile getirdiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa