Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaçam Soğukçam İlk-Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte yazdığı "Bizim Hikayemiz" adlı kitabın tanıtım ve imza günü düzenlendi.

        Alaçam Anneler Parkı'nda gerçekleştirilen "Bizim Hikayemiz" adlı kitabın tanıtım ve imza gününde projede görev alan öğrenciler kitabı bitirmenin mutluluğunu yaşadılar.

        TÜBİTAK proje çalışması kapsamında ortaya çıkan "Bizim Hikayemiz" kitabında öğrenciler akşam evde kurdukları hayallerini okula geldiklerinde öğretmenleriyle paylaşarak, hayal dünyasının zenginliği ile tamamladılar. Teneffüslerde tahtanın başına geçen öğrenciler arkadaşlarıyla beraber hikayenin devamının nasıl geleceğini belirlemenin heyecanını yaşadılar. Kitapta yer alan resimleri tamamlayan resimleri yapmak için öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.Öğrencilerin eseri ortaya çıkarmak için yaşadığı heyecana öğretmenleri de ortak oldu.

        Okul müdürü Mücahittin Şen, "Bizim hikayemiz adlı kitap 10 hikayeden oluşmakta olup resimleri de öğrencilerimizin yapmış olduğu 144 sayfalık bir çalışmadır. Her hikayenin girişini farklı bir öğretmenimizin yaptığı hikayeleri öğrencilerimiz zengin hayal güçleriyle tamamladılar. Tamamlanan hikayeler tüm öğrencilerimiz tarafından okundu ve bu hikayeleri anlatan resim yarışması düzenlendi. Seçilen resimler hikaye kitabımızda yerini aldı. Sonra öğretmen ve öğrencilerimizin yardımıyla kapak tasarımı yapıldı. Kısacası hikayeleri ,resimleri ve kapak tasarımı okulumuza ait bir eser oldu. Samsun ortaokullar arası TÜBİTAK projelerine 755 proje ile başvurmuş bunlardan 19 tanesi bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştır. Bu 19 projeden 2 tanesi de okulumuzun projesidir" dedi.

        Kaymakam Oğuz Alp Çağlar da projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

        Proje sorumlusu Danışman öğretmen Fatih Bilgin, projede görevli olan öğrenciler İrem Altınkaynak ve Busenur Yaman tarafından kitaplar imzalandı.

        İmza gününe Belediye Başkan Vekili Ayşe Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Fatih Öztürkçe, Ömer Şener, Halk Eğitim Müdürü Salih İleri, Öğretmenevi Müdürü Ahmet Öztürk, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa