Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 15 Temmuz Şehit Erkan Yiğit Ortaokulu öğrencileri, Zeytin dalı Harekâtını yürüten Kahraman Mehmetçik'e destek vermek amacıyla kendi aralarında harçlıklarını toplayıp, Mehmetçiğe bağışlayacaklar.

        Türk silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtına Tokat'ın Reşadiye İlçesinde okuyan 15 Temmuz Şehit Erkan Yiğit Ortaokulu öğrencilerinden anlamlı bir destek geldi. Ağabeylerine destek olmak amacıyla okulda oluşturdukları kumbara ile kendi harçlıklarını biriktirmeye başladı. Öğrenciler, Mart ayı sonuna kadar kumbarada biriken harçlıklarını Mehmetçik'e bağışlayacaklar.

        Okullarında Afrin Harekâtı'ndaki asker ağabeyleri için bir proje başlattıklarını ifade eden 8. Sınıf öğrencisi Güneli Gürbüz, "Kendi aramızda bir miktar para topladık. Bu parayı Afrin'de şuanda harekette olan asker ağabeylerimize göndereceğiz. İnşallah bizimde bir yardımımız bulunmuş olur. Buradan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diliyorum" dedi.

        Tek amaçlarının bu etkinlik ve faaliyetleri gelecekteki nesillere aktarmak olduğunu belirten Damla Polat ise "ülkemizin değerini, şehitlerimizin değerini ne kadar kıymetli olup onların bu ülke için canlarını veda edeceklerini bildirmek isterim. Ülkemizin ve vatanımız kıymetini bilin şehitlerimiz orada ne kadar zorluk içerisinde savaştıklarını bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.

        Topladıkları harçlıklarını Afrin'deki asker ağabeylerine göndermek istediklerini ifade eden Aleyna Aldemir, amaçlarının hem yardım, hem de kahraman Mehmetçiklerimizin yanlarında olduğunu söyledi.

        15 Temmuz Şehit Erkan Yiğit Ortaokulu öğrencilerin Mehmetçikleri desteklemek amacıyla bir miktar para yardımı topladıklarını söyleyen Okul müdürü Mustafa Çakır, "Zeytin Dalı Harekatı ülkemizin bekası için gereklidir. Artık yurt dışında olan teröristleri bir tane kalmayıncaya kadar bu olay devam edilmeli ve bunları Suriye'den, Irak'tan hepsinin kökü kesilmelidir. Eğer bugün bu operasyonlar yapılmazsa gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası zora düşecektir. Zeytin Dalı operasyonun da görev alan bütün askerlerimize, korucularımıza, polislerimize ve hepsine Allah, kolaylık versin. Ayaklarına taş dokundurmasın, evlerine sağ salim dönmeyi nasip eylesin. Şehitlerimize Allah 'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize tez zamanda şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa