Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen "Sağlıklı Okul Hareketi" projesi kapsamında vakıf üyesi üniversite öğrencileri, Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde bir okulda çalışma gerçekleştirdi.

        Çoğunluğu üniversite gençlerinden oluşan TOG üyeleri, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile gündeme gelmeyi sürdürüyor. Son gerçekleştirilen proje kapsamında, ülke genelinde bulunan ilçe ve köy okullarında çeşitli atölyeler kuran vakıf üyeleri, çocuklarla da vakit geçirerek onlara unutulmaz anlar yaşatıyor. Sarıcakaya'nın Laçin Şehit Ali Uysal İlkokulunda tadilat ve güzelleştirme çalışmaları yapan gönüllüler, iki günlük süreçte okulun iç ve dış eksikliklerini gidermek için uğraştı. TOG proje koordinatörü Furkan Bakal, "Yaptığımız proje tamamen gönüllü gençlerden oluşuyor. Vakit ayırıp gelen herkese teşekkür ederim. Böyle şeyler için çaba sarf eden insanlarla birlikte olmak daha motive edici oluyor. Biz elimizden geldiğince eksik gördüğümüz okullara gitmeye çalışıyoruz. İki gün boyunca okuldaydık, çocuklarla vakit geçirme oyun oynama fırsatı bulduk. Yaptığımız atölyelerde çok eğlenceli anlar oldu basit anlamda sağlık eğitimleri verdik. İkinci günümüzde ise okulun içini ve dışını boyadık. Duvarlara resimler çizdik, elimizden geldiğince fiziksel şartları iyileştirdik" şeklinde konuştu.

        "Çocukların hayal dünyaları çok geniş"

        Yapılan eğitimin ve tadilat çalışmalarının yanında okul içerisine küçük bir kütüphane yaptıklarını da dile getiren Bakal, "Bazı çocukların her zaman kitaplara ulaşma olanakları yok. İnsanların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Çocukların hayal dünyaları çok geniş kitaplar onları daha ileriye götürüyor. Madem imkanımız var o zaman elimizden geleni yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa