Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, Menteşe Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliğinin organize ettiği üye ziyaretleri programına katıldı. Şube Başkanı Uçak, Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulundu.

        "Mazeretlere sığınmayacağız"

        Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, sorunlardan beslenen değil, çözümlerle güçlenen bir sendika olduklarını ifade ederek, "Biz sorunlu alanlara dikkat çekerek, çözüm önerileri sunarak, daha verimli olabilmeleri için çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini dile getirerek, sorunların çözümünün takipçisi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hiçbir zaman mazeretlere sığınmadık, sığınmıyoruz. Örnek işlere imza atıyoruz. Yetkililerden de, mazeret bildirmek yerine marifet göstermelerini, zamana yaymak, sümen altı etmek yerine sorunlara çözüm bulmalarını istiyoruz. Ayrımcılık yapanların, hukuk dışına çıkanların, keyfi uygulama yapanların karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

        "Öğretmen örselenemez"

        Uçak, öğretmen performans değerlendirme sistemine karşı olduklarını her defasında ifade ettiklerini belirtirken, "Öğretmenlik mesleğinin ayaklar altına alınacağı, örseleneceği, itibarsızlaştırılacağı bir düzenlemeye kesinlikle müsaade etmeyiz, şiddetle karşıyız. Çünkü öğretmenlik mesleği farklı bir meslektir. Öğretmen örselenirse, meslek itibarsızlaştırılırsa geleceğe güvenle bakamayız. Biz öğretmenlik mesleğinin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

        "Çözümlerin takipçisi oluyoruz"

        Çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Uçak, "Heyecanımızı kaybetmeden daha da güçlenerek sendikal yolculuğumuza devam edeceğiz. Okullarımızdaki sıkıntıları biliyoruz. Sorunları, çözüm önerileriyle birlikte yetkililere iletmekle yetinmiyor, çözümün takipçisi de oluyoruz. Bir söz vardır, 'Bir adam köprü kurar, bin adam üzerinden geçer' diye. Biz köprü kurmaya devam etmeliyiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa