Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İncesu Belediyesi İncesu Meydanında bulunan iki adet tarihi konakta ve Şem'ûne'l-Gâzi türbesinde restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

        İncesu Belediyesi, restorasyon çalışmalarına 3 yeni proje ekledi İncesu Meydanında bulunan iki adet tarihi konakta ve Şem'ûne'l-Gâzi türbesinde restorasyon çalışmalarında öncelikle sıva törpüsü ile özgün duvarların tespiti gerçekleştirildi, yapıya sonradan ilave edilen eklentiler söküldü ve Horasan harcı ile sıva yapımı başlatıldı. Çalışmalar sırasında, binada andezit taşı ve kesme yonu taşı kullanıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Karayol çalışmalar hakkında şunları söyledi:

        "İncesu belediyesi olarak eski yerleşim bölgesi içerisinde yer alan 5 mahallede toplamda 170 adet tescilli korunabilecek bina sayımız var geçmiş yıllarda başladığımız restorasyon çalışmalarımızın sayısı 5'i buldu 2018 yılı içerisinde şeyh şaban mahallemizde bulunan Şem'ûne'l-Gâzi türbesinde restorasyon çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. İlçe merkezinde Bulgurcu ve yeni cami mahalleleri içerisinde yer alan alanda Kültür Bakanlığı tarafından sokak sağlıklastırma çalışmaları şuanda devam ediyor proje çalışmaları yapıldı ihale kapsamında yüklenici firmalarımızın çalışmaları son aşamasında inşallah kısa sürede sokak sağlıklastırması ihale edilecek. Kültür Bakanlığımız tarafından yaklaşık 20 Milyon TL harcama yapılacak. Tarihi kentler birliği üyesi olan İncesu Belediyesi tarihimizin korunması çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda yapılan harcamaların bir kısmı belediye bütçesinden bir kısmıda Kayseri Valiliği yatırım izleme koordinasyon başkanlığı tarafından belediyemize verilen hibe kapsamında yapılmaktadır bu desteklerinde dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa