Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlçe ekonomisinin tamamının tarıma dayalı olduğunu belirten Arabanlı vatandaşlar, Araban Ovası'nı çevreleyen dağlık bölgelerde her yıl Mart ayı başında kendiliğinden doğal olarak yeşermeye başlayan Sarımsağın araştırılmasını istedi.

        Yöre halkı tamamen doğal olarak yetişen ve Nisan ayı başlarında olgunlaşarak toplanıp çeşitli şekillerde pişirilerek yenilen ve bu güne kadar hakkında hiçbir bilimsel araştırma yapılmamış olan, Türkçe anlamı Yabani Sarımsak olan ayrıca Körmen adıyla da bilinen doğal bitkinin uzmanlar tarafından araştırılıp incelendikten sonra Araban Ovası'nda alternatif ürün olarak üretiminin yapılmasını istiyor.

        Arabanlılar, Güneydoğu'nun tahıl ambarı olarak bilinen ve Türkiye'nin en kaliteli makarnalık ve ekmeklik buğday'ının yetiştiği, ülkenin önemli tarım üretim merkezi olarak bilinen Araban Ovası'nın bereketli topraklarında ve çevreleyen dağlarında yetişen sarımsak tadındaki bitkinin uzmanlar tarafından araştırılıp incelenerek, Araban Ovası'nda alternatif ürün olarak üretilip hem ülke hem de ilçe ekonomisine katkı sağlanmasını istiyorlar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa