Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu'nun Daday ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi.

        Daday Atatürk Ortaokulu'nun ev sahipliğinde Daday İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Daday Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, "Her kelimesinin inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız, karanlık ufkun

        ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. Bu nedenle Mehmet Akif, tarihte kalmış öncü ve örnek bir kişi değil aynı zamanda günümüzde ve gelecekte de yaşaması gereken kanaat önderi, fikir adamı ve tarihi bir şahsiyet olarak görülmektedir. Öğrenci kardeşlerimize de her zaman söylediğimiz bir nasihatimiz bu sıralardan iyi insan duyarlı birey ve vatansever olarak mezun olunuz. Mesleğiniz iyi bir insan olma özelliğinizden sonra gelecektir. Kim olduğunuz ve nerden geldiğiniz her zaman aklınızda olsun Siz ki 'Milli Marş para ile yazılamaz' diyen bir şairin torunlarısınız" dedi.

        Konuşmanın ardından öğrenciler, günün anlam ve önemine binaen şiirler okudu. Ayrıca törende öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu. Program, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü etkinlikleri kapsamında okul içinde çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanvekili Zahit Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir ve Milli Eğitim Şube Müdürü Gülseren Ambarcı tarafından ödül verilmesi ile son buldu. Programın ardından protokol üyelerine ve vatandaşlara, günün anısına okul idaresi tarafından hediyeler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa