Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ın Gürün ilçesinde İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97'nci yılı dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Asef Çoban Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Gürün Kaymakamı Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gürün Anadolu Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi Süleyman Karabacak,"Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nda Türk ulusunun neden savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde anlatmıştır. Çanakkale Savaşı'nı yazdığı bir şiirle anlatan, anlatmakla da kalmayıp adeta destanlaştıran Akif, topyekün milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşı'na da İstiklal Marşı'mızı armağan etmiştir." diye konuştu.

        Program günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirler, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video ve 'Tek Vatan Tek Bayrak' gösterisiyle devam etti. İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa