Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afganistan, Pakistan ve Bangladeş ülkelerinden kaçak yollarla İran üzerinden Ağrı'ya giriş yapan göçmenlere yapılan yemek yardımlarından etkilenen Afrikalı 2 Hristiyan göçmen, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

        Savaş, ekonomik istikrarsızlık ve terörden kaçarak daha güzel bir hayat hayal edip günlerce dağlarda ve yollarda aç ve susuz bir şekilde yürüyen Afganistan, Pakistan ve Bangladeşli yüzlerce göçmen, İran üzerinden kaçak yollarla Doğubayazıt'a geçiyor. Soğuk hava ve yağmura aldırış etmeden aralarında bebek, çocuk ve kadınlarında bulunduğu göçmenler günlerce süren yolculuğun ardından Doğubayazıt'tan Ağrı Otogarı'na ulaşıyor. Otogarda geceleyin yerlerde ve sandalyeler üzerinde uyumaya çalışan göçmenlere gündüz vakitlerinde Ağrılı hayırseverler çorba ve yemek ikramında bulunarak karınlarını doyuruyor. Hayrat İnsani Yardım Vakfı tarafından otogarda bulunan göçmenlere yaklaşık 2 aydır her gün yemek ve çorba yardımı yapılıyor. Zaman zaman otogarda görülen az sayıda Afrikalı göçmenler dikkat çekiyor.

        Dün akşam saatlerinde göçmenlere yapılan yemek yardımından etkilenen Moritanya ve Kenyalı 2 göçmen genç Hayrat İnsani Yardım Vakfı Ağrı İl Koordinatörü Ahmet Belge'nin okuduğu Kelime-i Şehadet'e eşlik ederek İslam dinin seçti. Yapılan yardımlardan dolayı İslam'ı seçen Afrikalı 2 genç diğer göçmenlere ve vakıf gönüllülerine duygu dolu anlar yaşattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa