Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ın Zile ilçesinde, Dinçerler Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi.

        Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'un o dönemde yaşadığı süreci ve İstiklal Marşı'nın kabulünü canlandırdığı gösteri ile devam etti.

        Kaymakam Adnan Tezcan, Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marş olarak kabul edilişinin 97'nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek,"Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur. Milli Mücadele yıllarında, Anadolu'yu dolaşarak Kurtuluş Savaşı'na destek toplayan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kastamonu Nasrullah Cami'nde de vaaz vermiş, Kastamonu'da yaklaşık iki ay kalmış ve aynı zamanda milli marşımız olan İstiklal Marşı TBMM'de kabulünden önce ilk defa Kastamonu Nasrullah Cami'nde okunmuştur. Gönül ve fikir dünyamızın inşasında çok önemli bir rol üstlenen, hayatı boyunca hak davası yolunda olmayı, temel felsefe edinmiş Mehmet Akif'i tanımak ve yeni nesillere tanıtmak öncelikli görevimizdir." dedi.

        Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise İstiklal Marşı'nın milletin ruhunu, imanını, tarihini ve ideallerini yansıttığını ifade ederek,"İstiklal Marşı'nı anlayabilmek ve kavrayabilmek için öncelikle Mehmet Akif'in şahsiyetini, onun tüm hatlarıyla benliğinde muhafaza ettiği milli mücadele ruhunu, üst seviyede tanımak ve bu inancı hakkı ile hissetmek şarttır. İstiklal Savaşı kuşku yok ki Türk milletinin ölüm kalım harbi olmuştur. Böyle zamanlarda milletler kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nda Türk milletinin neden savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde ifade etmiştir." diye konuştu.

        Öğrencilerin sunduğu gösteri büyük alkış aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa