Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 12 Mart Erzurum'un Kurtuluş günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Türk Milleti'nin tarihinin kahramanlıklarla ve destanlarla dolu olduğunu belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "12 Mart kahramanlar diyarı Erzurum'un esaretten özgürlüğe, ölümden hayata kavuştuğu bir gündür. Erzurum, İstiklal mücadelesinin başlatıldığı şehirdir" dedi.

        12 Mart'ın yalnız Erzurumlular için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gün olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

        "Çünkü 12 Mart, akla gelebilecek insanlık dışı her türlü işkence ve katliamı gerçekleştiren Ermenilerin, geldikleri yere gönderildikleri anın tarih sayfalarına işlendiği gündür. Bu şehir, Anayurdunu terk edip yeni yurt edinmek için yola revan olan Türk'e bağrını açan, Anadolu'nun giriş kapısı olan o mübarek şehirdir. Bu şehir, tarih boyunca, Anadolu topraklarında gözü olan düşmanlara Anadolu'nun giriş kapılarını kapatan, bu kapılarda asırlarca nöbet tutan dadaşlar diyarı olan şehirdir. Bu şehir, İstiklâli elinden alınmak istenen Türk milletine istiklâlini yeniden kazandırmak için Anadolu'ya koşan Mustafa Kemal'e kucağını açan ve onu bağrına basan şehirdir. 12 Mart 1918,Türk'ün kaderi üzerine yeni bir milli istikamet açmak için verilen hürriyet ve istiklal mücadelesidir. Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını idrak etmekteyiz. Millet olarak 15 Temmuz'da Kars'tan Edirne'ye hain darbe girişimine vurduğumuz dadaş tokat gibi, Afrin'de vatan uğruna şehadet şerbeti içen kahraman güvenlik mensuplarımızın üstün cesaret ve kararlılığını düşmana karşı bir kez daha göstererek, destan yazarak tarihi ders vermiştir. Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir. Erzurum, İstiklâl mücadelesinin başlatıldığı şehirdir. Erzurum, Türk kadınının kahramanlıklarının Nene Hatun'un şahsında bayraklaştığı şehirdir. Aziziye savunması ile Ermeni'nin ve Moskof'un iğrenç emellerini suya düşüren ve mazlum milletlerin o yıllarda baş belâsı olan Çarlık Rusya'nın yere yeksan olmasına sebep olan şehirdir. Bu şehir, tarih boyunca, Türk'ün yüzünü ağartan, Türk'ün zaferlerini bayraklaştıran, Türk gibi kuvvetli dedirten, Anadolu'nun sigortası olan dadaşlar diyarı Erzurum'dur. Dün bu büyük milletin büyük ordusu nasıl düşmana ders vermişse bugünde bu ülkeye göz dikenlere aynı dersi verecek güç ve kudrettedir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu şehrin, bu milletin evladı olmaktan duyduğum onuru ve gururu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu vesile ile bütün dadaşların 100. Yıl Kurtuluş Bayramını kutluyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa