Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen saz kursunda öğrenciler sertifikalarına kavuştu.

        Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen saz kursu öğrencileri iki aylık eğitimin ardından saz sertifikalarını almaya hak kazandı. Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Garnizon Komutanı Köksay Ziya Tunalı, Çıldır Belediye Başkan Vekili Kadir Korkmaz, Çıldır Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı, Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun, Çıldır Malmüdürü Münire Kalın, Gençlik Spor Müdürü Adnan Korkut, AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural katıldı.

        Sertifika töreninde Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun " İlçemizde yirmi yedi farklı alanda kurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslarımıza 470 kursiyer katılmış olup 276 kişi sertifikalarını almıştır. Bugün iki aylık saz eğitiminin ardından ardın sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını vereceğiz. Saz kursları diğer kurslardan biraz daha faklı bir anlam taşıyor bizler için, ilçemizin yetiştirdiği Aşık Şenlik gibi bir hak aşığının bulunması, ilçede saz çalma eğitimin yanı sıra Aşıkşenlik bilincinin de asırlar boyu devam etmesine katkı sunmak için bir hayli titizlikle davranmamız gerekiyor. Bu gayret ve çaba ile kursiyerlerimize eğitimler verdik. Ümit ediyorum ki bu iki aylık süreç kursiyerlerimiz için enstrüman çalmakla beraber ilçenin değerlerine ve kültürüne sahip çıkmak konusunda ehemmiyet uyandırmıştır. Sizlerin huzurunda bu kurslarımıza devam ederek özverili davranan öğrencilerimize ve eğitmenimiz Bayram Coşkun´a teşekkür ediyorum"dedi.

        Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu " Saz çalmak bir hayli sabır isteyen bi iştir. Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu kursa katılarak sabır göstererek ve iki ay gibi kısa bir zaman diliminde büyük yol kat eden kursiyerlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Müdürümüze ve eğitmen hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.

        İki aylık kurs sürecini tamamlayan on iki öğrenciye sertifikaların takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa