Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amasya'da sahne deneyimi olmayan bir grup çiftçi kadın, buzağı ölümlerini önlemeye yönelik bakanlığın çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyununda rol aldı.

        Amasya il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği genç çiftçi uygulamalarına katılıp bir dizi eğitim aldıktan sonra yetkililerin önerisi üzerine 'Çiftçi kadınlar sahnesi' tiyatro grubunda buluşan 9 kadın çiftçi, yönetmen Mehmet Hopal'dan aldıkları eğitim sonrası Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen 'seradan sahneye' adlı iki bölümlük oyunda izleyicinin karşısına çıktı.

        Köy yaşamından kesitlerin yanı sıra buzağı kayıplarının önlenmesi amaçlı çalışmaları kapsayan 2018 buzağı yılı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal teşvik ve desteklemelerinin de aktarıldığı oyunu başarıyla sahneleyen kadınlar izleyiciden tam not aldı.

        Kocası muhtar olduğu için muhtar eşi rolünü gerçek şekilde oynadığını belirten Aksalur köyünden 4 çocuk annesi Sultan Şilli, "Önce genç çiftçi olduk. Sonra sertifika aldık. Şimdi de tiyatrocu olduk" dedi.

        Performansıyla dikkat çeken oyunculardan Taşova Gembükü köyünden Burcu Yılmaz da, "Sahnenin tozunu yuttuk. Çok mutluyuz" diye konuştu.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin ile Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman'ın da aralarında olduğu izleyiciler tiyatrocu çiftçi kadınları kutladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa