Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun ve Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından İbrahim Erkal Sanat Merkezi'nde ''100'ümüz özümüz bir'' adlı program yapıldı.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği, Eko Avrasya Derneği ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesinin ortak düzenlediği ''100'ümüz özümüz bir'' programı Narmanlı Camii'nden İbrahim Erkal Sanat Merkezine kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşüne Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün sonlandığı İbrahim Erkal Sanat Merkezi'nde ''100'ümüz özümüz bir'' programı gerçekleştirildi.

        Programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Eko Avrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Böyle bir günün Azerbaycan ile birlikte kutlanmasının onur verici olduğunu ifade eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "12 Mart Erzurum'un kurtuluşu ve aynı tarih Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılıdır. Aynı millet, aynı din, aynı kaderi paylaşan bu coğrafyanın kadim dostlarının böyle anlamlı ve böyle güzel bir günde şehrimizde kesişmesi ilahi kaderin tecellisidir" diye konuştu.

        Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise, "Ganire Hanım Nene Hatun ismini çok değerli buluyor onu da her toplantıda zikretmeye çalışıyor milli duruş daha güçlü olsun diyor. Burada çok sayıda nene hatun var bu millette doğuştan Nene Hatun ruhu var Allah'ın izniyle bu ruh hiç bitmeyecek. Azerbaycan bizim kardeş ülkemiz şehrimizin kurtuluşunun Azerbaycan'ın kuruluşuyla aynı olması bizi mutlu ediyor tek millet iki devlet diyoruz her zaman kurtuluşumuz ve kuruluşumuzu kutlarım" dedi.

        Her iki marşında ezbere bilinmesi gerektiğini vurgulayan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva pankartta yazılı olan "100'ümüz bir özümüz bir'' sloganını hakkında, "Belediye Başkanımızdan bir şey rica edeceğim gelecek yıl bu programı yine yapalım 101'ümüz bir özümüz bir olsun. Ama her iki milli marşımızı beraber okuyamayan kimse buraya gelmesin ne diyoruz bir millet iki devlet demek ki bu marşların ikisi de bizim marşımızdır herkesin bu marşları bilmesi gerek. Gençlerimize dedelerimizi ninelerimizi iyi öğretmemiz gerekiyor o dedelerimizde ninelerimizde Azerbaycan - Türkiye ayrımı yoktu onların ne düşüncesinde ne hareketlerinde nede yaptıklarında ayrım yoktu. Onların düşünce ve kalbinde vatan vardı. O vatan Türkiye'den Azerbaycan'a Kerkük'ten, Kırım'dan Türkistan'a kadar vatandı. Biz ne zaman vatan anlayışını doğru kabul ettik birlik anlayışı içerisinde olduk başarı kazandık. Biz Çanakkale'yi birlik ruhumuzla kazandık. Erzurum bizim için kale gibidir Erzurum'un kurtuluşuyla bizim kuruluşumun aynı dönemde olması bizi gururlandırıyor ''diye konuştu.

        Yıl dönümlerinin hatırlanması ve kutlanması gerektiğini vurgulayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ''Hem kardeş ülke Azerbaycan'ımızın kuruluş hem de Erzurum'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyorum. Yıl dönümleri kutlanmalı ve hatırlanmalı bağımsızlık ortamında devletlerimizi yaşatmamız için bugünler kutlanmalı bir yandan da geçmişe dönüp bakıp hem uyanık olmamız hem ayakta durmamız devletlerimizi milletlerimizi yüceltmemiz lazım" diye konuştu.

        Programdan sonra Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e üzerinde Karabağ'ın fotoğrafları olan kravat hediye ederek Erzurum'da bir Karabağ Parkının açılmasını istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa