Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş, Ordu'da 8 farklı ülkeden 4 binin üzerinde mültecinin yaşadığını belirterek, bu rakamın 4'te 3'ünü Irak uyruklu insanların oluşturduğunu söyledi.

        İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş, Ordu genelinde 8 farklı ülkeden sığınmacının yaşadığını söyledi. Sığınmacıların en çok Altınordu ilçesi ve onun ardından Ünye'de ikamet ettiklerine dikkat çeken Taş, Ordu halkının şimdiye kadar problem yaşamadığını ifade ederek, "Şu anda ilimizde 4 bin 200 civarı yabancı ikamet ediyor. Bu sayının ağırlığını Irak uyruklu insanlar oluşturuyor, yaklaşık 3 bine yakın Iraklı kentimizde yaşıyor. Bunun haricinde ilimizde şu anda 8 farklı ülkeden sığınmacı ikamet ediyor. Bu insanların büyük bir kısmı Altınordu ilçemizde, diğerleri ise çoğunlukla Ünye, Kumru ve Fatsa ilçelerimizde yoğun olarak ikamet ediyor. Bizde genelde Irak ağırlıklı göçmenler yaşadığı için, halkımız ile gayet uyumlu bir şekilde geçiniyorlar. Göçmenlerimiz ile sürekli görüşüp, sorunlarını ve olaylar karşısında neler yapmaları gerektiği konusunda gerekli temkinleri de yapıyoruz. Biz, onlar ilk geldikleri zaman Türkçe kurslarına gidip, dil öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulunuyoruz" dedi.

        "Kendi ikametlerinin dışına çıktıklarında yardımdan faydalanamıyorlar"

        İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş, mültecilerin, kendilerine verilen kimlik üzerindeki ikametin dışına izinsiz çıkmamaları gerektiğini hatırlatarak, "Burada, sığınmacıların ilk kayıt işlemlerini yapıp kimlik kartlarını buradan veriyoruz. Parmak izleri, fotoğraflama işlemleri de burada gerçekleştiriyoruz. Daha sonra yerleşecekleri yere ikamet ettikten sonra, 2 haftada imza yükümlülüklerini yerine getirmek için buraya geliyorlar. Bizim verdiğimiz kimlik kartları ile nerede ikamet ediyorlarsa oradaki sosyal yardımlaşma vakıflarına başvuruyorlar. Yapılan incelemelerin ardından da gerekli yardımlar yapılıyor. Buradaki bütün yabancılar, kendilerine verilen kimlik kartları ile birlikte, nerede ikamet etmeleri gerekiyorsa orada yaşamak zorundalar" şeklinde konuştu.

        "İkamet dışına çıkmaları için izin belgeleri alması gerekiyor"

        Son olarak, mültecilerin il dışına çıkmaları konusunda izin almaları gerektiğini de anlatan İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz yabancı misafirlerle alakalı eğer başka bir ilde yapmaları gereken işler varsa, izin kağıdı verip o şekilde gönderiyoruz. Bu izin kağıdı olmadan farklı bir ile gidemiyorlar. Eğer ki kimliklerinde yazan ikametin dışına çıkarlarsa, oradaki sağlık ve eğitim gibi belli başlı hizmetten yararlanamıyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa