Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne'nin Uzunköprü ilçe Belediyesi işbirliğiyle yapılan "Güneş Uzunköprü'de enerjiye dönüşüyor" isimli güneş enerji sistemlerinin açılışı Çöpköy Mahallesi'nde yapıldı.

        Uzunköprü Belediye Başkanı Avukat Enis İşbilen, açılışta yaptığı konuşmada, 15 gündür Uzunköprü'nün kendi enerjisini ürettiğini söyledi. İşbilen, "600 adet 250 watt gücünde polikristal güneş paneli kullanılmış olup 3 adet çevirici ünite bulunmaktadır ve santralin gücü 150 Kwatt'tır. Elde edilecek bu enerji şehrin su ihtiyacını karşılayan Kırcasalih'deki terfih merkezindeki pompalarında kullanılacak. Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile KDV hariç 738 bin TL harcama yapıldı" dedi.

        Başkan İşbilen, güneş enerji sistemi ile birlikte yılda 4 bin 705 ağacı kurtaracaklarını ifade ederek, "56 bin 462 kilogram karbondioksit salımına engel olacağız. Yılda yaklaşık 4 bin 705 ağacı kurtaracağız. Uzunköprü Belediyesine yılda 110 bin 250 TL enerji tasarrufu sağlayacak" ifadelerini kaydetti.

        "Yenilenebilir enerji projelerine ayrı bir önem atfediyoruz"

        Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kalkınmanın anahtarının enerji olduğuna vurgu yaparak, "Kalkınma Ajansı olarak yenilenebilir enerji projelerine ayrı bir önem atfediyoruz. Bu konu ile alakalı proje, fikir ve önerilere hep açık olduk, bundan sonra da açık olmaya devam edeceğiz. Burada 1 milyon TL'ye yakın bir yatırım var. Bunun 372 bin TL'sini Kalkınma Ajansı olarak biz karşılıyoruz. 150 KW gücünde kurulan bu tesis ile belediyemizin ödediği elektrik faturası azalmış olacak ve buraya gidecek olan kaynak direk siz değerli Uzunköprülülere sosyal belediyecilik ve hizmet olarak yansıyacak" dedi.

        Açılışa Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, STK temsilcileri ile siyasi parti başkanları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa