Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla Silvan'ın 104 kırsal mahallesinde içme suyu deposu ve terfi binalarında başlattığı bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Sözleşme bedeli 1 milyon 464 bin TL olan çalışmanın tamamlanması ile birlikte su depoları çevresel risklere karşı korunacak.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, çevresel risk faktörlerini ortadan kaldırarak halk sağlığını güvence altına almak ve su kalitesini korumak amacıyla başlattığı kırsal mahallelerde yer alan su depolarının bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 1 milyon 464 bin TL sözleşme bedeli olan projede Silvan İlçesinde 104 kırsal mahallenin su deposu yenilecek.

        29 depo yenilendi

        DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kocaköy ve Hazro'ya bağlı 60 içme suyu deposunun bakım ve onarım çalışmasının ardından Silvan'ın kırsal mahallelerinde "Silvan İlçesine Bağlı Mahallelerdeki Su Depoları ve Terfi Binalarının Bakım-Onarımı ile İnşaatı Yapımı İşi" kapsamında 104 içme suyu deposu ve terfi hattında çalışmalara başladı. 2017 Ekim ayında başlanan çalışmalarda şimdiye kadar farklı kapasitelerde 29 adet gömme ve ayaklı deponun bakım ve onarım işi tamamlandı. Çalışmaların temmuz ayının sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Bakım-onarım çalışmaları kapsamında içme suyu depolarında iç yalıtım, dış yalıtım, boya, sıva, kapı pencerelerin yapımı, çevre güvenlik çiti, manevra odalarının boyanması çalışmaları yürütülüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2018 yılı yatırım programında yer alan ilçe merkezlerine bağlı kırsal mahallelerdeki bakım onarım çalışmaları nisan ayında Dicle ve Çınar'da eş zamanlı olarak başlayacak. Ardından Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil, Lice ve Bismil'de devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa