Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülke genelinde başlatılan 'Okuryazarlık Seferberliği' kapsamında Kargı ilçe merkezi ve köylerde eğitimlere başlanıldı.

        Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Oluma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okur yazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde olan II. Kademe Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır" denildi.

        Okuma Yazma Seferberliği kapsamında 80 saatlik 'Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitim Programı' kursu 14 kursiyerin katılımı ile 5 Mart 2018 tarihinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlük binasında açıldı.

        Ayrıca Okuryazarlık Seferberliği, İlçe Yürütme Kurulunun 26 Şubat 2018 tarihinde yapmış olduğu toplantıda 2018/4 Sayılı Genelge kapsamında Kargı ilçe merkezi ve köylerde yapılacak çalışmalar belirlendi.

        'Tüm kurumlar okuma yazma için seferber olacak'

        Okuma yazma seferberliği kapsamında kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, muhtarlıklar, okul müdürlükleri, ilçe müftülüğü, sivil toplum kuruluşları işbirliği yapılarak yapılacak çalışmalar belirlendi.

        2016 tarihli TÜİK verileri de dikkate alınarak ilçe merkez ve köylerinde okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit çalışmalarına devam ediliyor. Tespit çalışmaları sonrasında talepler doğrultusunda merkez ve köylerimizde kursların açılmasına devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa