Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını masaya yatırdı.

        Belediyede yapılan toplantıda konuşan Başkan Şehmus Karamehmetoğlu, ilçede yeniden imar planı hazırlamaya başladıklarını belirterek, Çermik'teki imarın yüzde 90'ının kaçak olduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ilçede yapılması gereken hizmetler konusunda görüş bildirdiklerini kaydeden Karamehmetoğlu, ilçedeki su, merkez ve mahallelerdeki yollar, çarpık yapılaşma, işsizliğin önüne geçmek için gençlere istihdam sağlanması, kaplıcaların durumu ile ilgili konuların konuşulduğunu söyledi. Karamehmetoğlu, ilçe merkezinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını bitirdikten sonra, yaya kullanımı için olan kaldırımların işgal edilmesine son vereceklerini, bunu yaparken de ayrım gözetmeyeceklerini kaydetti.

        İlçede ki trafik sorununun çözülmesi yönünde çalışma başlattıklarını ifade eden Karamehmetoğlu, minibüsler için ilçe garajı yapılması yönünde yer temin ettiklerini, önümüzdeki yıldan itibaren trafik sorununu tamamen çözeceklerini dile getirdi. Karamehmetoğlu, "Uyuşturucu kullanma alışkanlığının gençler arasında yaygınlaştığı konusunda kendilerine şikayetler geldiğini, çocuklarımızı bu kötü alışkanlıktan korumak için Belediye olarak üzerimize düşen neyse onu yapacağız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa