Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı Belediyesi tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Ağrı Valisi Süleyman Elban, kadınlara yönelik Veysel Karani, Van ve Erzurum illerine gezi düzenleneceğini belirterek, bu ay içerisinde kadınların istihdamına yönelik binlerce kişinin çalışacağıTekstil Kent projesinin temelini atacaklarını söyledi.

        Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Ağrı Valisi Süleyman Elban, Eşi Beyza Elban, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri ve Ağrılı kadınlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Vali Elban, ' Kıymetli annelerimiz, çok değerli hanım kardeşlerim; hülasa başımızın tacı çok değerli kadınlar, hepinizi en içten dileklerimle, saygıyla ve sevgiyle selamlarken Dünya Kadınlar Gününüzü de en içten dileklerimle kutluyorum. Kadın her şeyden önce bir vicdandır. Erkek gibi fevri değildir. Karar alırken en az kendisi kadar karşısındakini de düşünür ve aldığı kararda da vicdan tarafı ağır basar. Kadın bir ara bulucudur. Baba ile çocuklar arasında ara buluculuk yapar, kardeşler arasında köprü görevi görür. Kadın her şeyden önce anadır ve bizim inancımıza göre cennet onların ayakları altındadır. Bizim kavuşmaya arzuladığımız ve onu elde etmek için birçok fedakârlığa katlandığımız ve kutsal bildiğimiz cennet onların ayaklarının altındaysa kadın da bize göre kutsaldır'' dedi.

        Toplumumuzda kadının önemini vurgulayan Elban, "Diğer toplumlarda kadınının insan olup olmadığı tartışılırken ya da içinde iyi ruh mu var, kötü ruh mu var? diye düşünülürken oy verip, vermemesi mümkün müdür diye tartışılırken bizim toplumuzda 15 asırdır kadın hep baş tacı olmuştur. Toplumda ana gibi bir yer bulmuş ve hep saygın değerli ve iltifat edilen bir varlık olmuştur. Onlar kadın ve erkeği eşitlemeye çalışmışlar biz de eşitlik hep kadından yana bozulmuştur'' ifadelerini kullandı.

        Ağrılı kadınlarımızın hak ettiği hizmetleri verebilmek için bir kısım çalışmalar ve çabalar içerisinde olduklarını ifade eden Vali Elban, ''Kadınlara yönelik Veysel Karani, Van ve Erzurum gezilerini başlatıyoruz. Ücretsiz olarak, ikramlı ve yemekli hepsi tarafımızdan karşılanacak. Kadınlarımız için çok yönlü bir Aile Merkezi projesi yapıyoruz. Kadınlara yönelik her türlü etkinliğin olabildiği büyük bir alan tasarlıyoruz. Bu ay içerisinde Tekstil Kent ile ilgili temel atmaya başlayacağız ve tahmin ediyorum Tekstil Kentte çalışacak büyük çoğunluğu kadınlarımız ve kızlarımız olacak. İlk başta birkaç bin ile başlayıp yılsonuna kadar çok daha fazla bir sayıya ulaşmayı hedefliyoruz. Değişik mahallelerimizde kadınlara yönelik merkezler açmayı, onlara çok yönlü kurslar açmayı ve onlarla ilgili etkinlikleri de sürekli arttırmayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

        Program, belediyenin kadınlara yönelik yapılacak olan hizmetlerin yer aldığı sunumun yapılması,Yazar Şeyda Betül Kılıç'ın Evlilikte Pozitif İletişim sunumu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin polifonik müzik dinletisi ve kadınlar tarafından yapılan çalışmalardan oluşan serginin gezilmesiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa