Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli İtfaiyesi'nin Darıca Müfrezesini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Türkiye'nin en hızlı İtfaiyesi bizde" dedi.

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İtfaiyesi'nin Darıca Müfrezesini ziyaret etti. Ziyarette Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık'ın da yer aldı. Türkiye'nin en hızlı itfaiyesinin Kocaeli'de olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "İtfaiye teşkilatları bir kentin olmazsa olmazlarındandır. Sadece yangın değil doğal afet ve kazalarda da etkin görev yapan bir kurumumuzdur. Türkiye'nin en hızlı İtfaiyesi bizde. İlçelerde stratejik noktalarda müfrezeler bulunuyor. Kocaeli İtfaiyemiz 7/24 hizmet vermekle birlikte çok güçlü bir ekipmana da sahiptir. Arkadaşlarımızın eğitimlerine de çok önem veriyoruz. Yangınlara ve kazalara hızlı müdahale etme noktasında ilçelerimizin stratejik yerlerinde müfrezelerimiz var" dedi.

        Köylerdeki yangına müdahale eden gönüllü kadın itfaiyecilerin varlığından da bahseden Başkan Karaosmanoğlu, "Gönüllü İtfaiyecilerimiz bizlere katkı sunarken köylerimizdeki yangına dönük pratik çözümler de üretiyoruz. Rabbim yangın ve kaza vermesin ancak olduğunda da itfaiyecilerimizin eksikliklerini de göstermesin. İtfaiyeci kardeşlerimizi gönülden yaptıkları bu hizmetler için bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin daha sağlıklı görev yapabilmesi için kent genelinde yenilikleri sürdürerek daha modern çalışma alanları inşa ettiklerini de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, "İtfaiyemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kullanılan araç ve gereçleri yenilerken, itfaiye müfrezelerimizi de çoğaltıyoruz. İzmit Terminal Müfreze Binası için gerekli girişimleri başlattık. Bunun yanı sıra Karamürsel ilçemize de bir müfreze binası kazandıracağız. 3 katlı olacak yapı bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olacak Karamürsel İtfaiyesi Yeni Müfreze Binamız, 5 araç kapasitesi ile halkımıza hizmet verecek" diyerek sözlerini tamamladı.

        Ziyaret Darıca müfrezesinde görev yapan itfaiyecilerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa