Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'da geçirdiği trafik kazası sonucu iki kolunu kaybeden sanatçı Fethi Siverekli, son yıllarda bozulan protezlerini artık hiçbir şekilde kullanamadığını belirterek, 5 parmaklı protez için yardım çağrısında bulundu.

        20 yıl önce Erzurum'un Pasinler ilçesinde geçirdiği kaza sonucu kollarını kaybeden Erzurum'un İbrahim Tatlıses'i olarak anılan 64 yaşındaki sanatçı Fethi Siverekli protez kolla sanat hayatını sürdürmeye devam ettiriyor. Ancak son yıllarda protezlerinin işlevini kaybetmesi üzerine mikrofon dahi tutmakta zorlanan Siverekli 5 parmaklı protez için yardım çağrısında bulundu.

        Protezlerden dolayı artık konserlere dahi çağrılmadığını ifade eden sanatçı Siverekli, "Protezlerimiz devlet tarafından yapılmakta. Yalnız şuanda işlevini kaybetmiş durumda. Bozulan kısımlar da biraz pahalı. Sosyal Güvenlik Kurumu bunun az miktarını ödüyor, geri kalan kısmını bizden istiyorlar. Bizim de buna gücümüz yetmiyor. Ben isyan etmiyorum, dert yanmıyorum, kimseden bir şey de istemiyorum, para pul istemiyorum. Benim bunlara ihtiyacım yok, biz sanatçılar gururlu insanlarız. Benim birçok dalda yeteneğim var. Halk müziği, sanat müziği, arabesk, fantezi müziği bütün müziklerden söyleyebiliyorum ve 10 makamda Kur'an okuyabiliyorum. Diyorum ki böyle yeteneklerimin insanlara yararı olsun. Şuan da bu protezlerin 5 parmak olanları var bu da 100 bin lira civarı bir para tutuyor. Bütün sanatçılar bana Erzurum'un İbrahim Tatlıses'i derler ama beni şuanda hiçbir konsere çağırmıyorlar nedeni protezlerin 5 parmağı çalışmadığı için. Eğer 5 parmaklı protez olursa rahatça yemek yerim, mikrofonumu tutarım rahatça sanatımı yapabilirim" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa