Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD), son yıllarda Samsun'un turizminde yeni destinasyon olarak öne çıkan Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'na "cam seyir terası" yapılması önerisinde bulundu.

        Konu hakkında açıklama yapan KATİD Başkanı Murat Toktaş, Şahinkaya Kanyonu'na "cam seyir terası" yapılmasının çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Toktaş, "En büyük sıkıntımız şehrimize ziyarete gelen misafirleri günübirlik gelmeleri ya da 1 geceden fazla kalmamaları. Bunun için keyifle vakit geçirecekleri uzak destinasyonları da ilgi çekici hale getirmemiz ve bol aktivite koymamız gerekiyor" dedi.

        Cam seyir terasının avantajları

        Vezirköprü'ye Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın girişimleri ile bir tur gemisinin indirildiğini belirten Toktaş, "Bunun üzerine birde 'cam seyir terası' yapılması kanyonu taçlandıracaktır. Son yıllarda bizim de bölgemizde bazı illerimiz bu tarz yerlere 'cam seyir terası' yaparak hem ilgiyi artırmakta hem de girişlerde para alarak işletmeye gelir sağlamaktadır. Ayrıca bu tür yerlere ilgi çok olduğundan çekilen fotoğraflarda sosyal medyada çok fazlası ile paylaşılacağından bölgeye merakı arttıracaktır. Bölgemizde Safranbolu ve Artvin'de 1, Kastamonu'da 3 tane olmak üzere 5 cam seyir terası bulunmaktadır. Yaklaşık maliyetleri de 200-400 bin TL arasındadır. Bu projeler AB destekli bazı çalışmalara da uygun olduğu için Siirt Tillo cam terasında olduğu gibi yüzde 70'e kadar hibede almak mümkün oluyor" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa