Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bolu'da, ağaçlara zarar veren ve gelişmelerini engelleyen çam köse böcekleri ile mücadele etmek için parazit sineği olan Phryx Caudata yetiştiriliyor.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde, ormanlarda dumansız yangın tehlikesi olarak gösterilen ve ormanlar için tehdit oluşturan çam köse böceği ile mücadele başlatıldı.

        Üst üste birkaç yıl, çam köse böceğinin tahribatına uğrayan ağaçlarda, boy büyümesinde gerileme ve hacim kaybı olması nedeniyle, çam kese böceği tırtıllarını daha yumurta safhasında bulup yok eden Phryx Caudata parazitinin yetiştirilmesi için 230 hektarlık bir sahada 6 adet adacık oluşturuldu.

        Ormanlardaki çevre dengesi açısından en avantajlı olduğu kabul edilen bu yöntem ile adacıktan karşı kıyıya çıkmak isteyen çam kese böcekleri, suyla temas edince karşıya geçemediğinden imha olduğu gibi adacıkta yetiştirilen yırtıcı sinekler ağaçların üzerindeki çam kese böceği tırtıllarını da yok ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa