Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt Valiliği ve Belediyesinin ortak düzenlediği etkinlikle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Siirt'te çeşitli meslek grupları ve sivil toplum örgütlerinde yer alan kadınlar kahvaltıda ağırlandı.

        Kurtalan Caddesi'nde bir kafede düzenlenen etkinliğe Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever ve kadınlar katıldı. Protokol üyeleri, programa katılan davetlilerin günlerini kutladı, karanfil verdi. Tüm kadınların günlerini kutlayan Vali Atik, kadınları ideoloji olarak görmediklerini aktardı. Atik, "Biz kadınlara gerçek anlamda değer verdiğimizi göstermek adına böyle bir organizasyonu Siirt belediyesiyle ortaklaşa düzenledik. İşinizi evlerinizi bıraktınız bizlerle birlikte oldunuz biz Türk milleti olarak kadınlarımıza farklı bir değer veririz. Kadınlarımız hem sosyal hayatta hem de devlet hayatında çok farklı bir yeri vardır. Dini açıdan da çok farklı bir yeri vardır. Biz öyle bir dinin öyle bir kültürün sahibiyiz ki mirasçısıyız ki biz bizim peygamberim döneminde cahiliye dönemini kapatmış biliyorsunuz ki o dönemde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Biz böyle bir kültürden gelen bir milletiz. Askerimiz Afrin'de terörle mücadele ederken Türk annelerinin Türk kadınlarının o askerlerimize o yavrularımıza o Mehmetçiklerimize nasıl bir şekilde pasta, börek yaptığını evlatlarımız orda ev yemeği yesinler diye uğraştıklarını gördük gururlandık. Türk kadını budur. 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun" dedi.

        Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ise, toplumda kadının önemine değindi. Taşkın, "Bizim kültürümüzde bizim geleneğimizde inancımızda ayrımcılığın hiçbir türünün yeri yoktur. Biz ne cinsiyet ne ırk ne din, inanç hiçbir konuda ayrımcılık yapmayız. İnsan olmanın şerefini yaşıyoruz. Tarihimizde de dünyaya örnek olmuş bir milletlerden biriyiz bu konuda. Bunun yüzlerce, binlerce örneği var inancımızda da öyledir. Bizim toplumumuzda bizim coğrafyamızda kadın cefakarlığıyla, fedakarlığıyla sabır timsali olmasıyla bütün toplumun her aşamasında katkıda bulunmasıyla bilinir. Yeri geldiğinde evde evi toparlayan, çocuklarının yetişmesini sağlayan anne olan eş olan yeri geldiği zaman saban 8'den akşam 5'e kadar mesaiye giden, tarlada erkeklerle mücadele eden yeri geldiğinde vatan savunmasında nene hatun olan yeri geldiğin de kara Fatma olan vatan savunmasında erkeklerle birlikte mücadeleye girişen insandır. Bugün günümüzde de kahraman askerlerimiz Afrin'de mücadele içerisindedirler burada bakıyoruz kadın subaylarımız aynı fedakarlığı aynı cesaretin içerisinde bulunmakta. Vatan için orda ciddi bir mücadelenin içerisine girmektedirler. Annelerimiz, askerlerimizi gönderen eşlerimiz onlar için dua etmekte. Onlar için burada ne yapabiliyorsa bazen evinden börek yapıp gönderen bazen bir takım eşyalar gönderen biz bu toplamın unsuruyuz. En başta insan olmanın şerefini taşıyoruz. Bizim cinsiyet ayrımcılığımız yoktur. Bütün dünya kadınlar günün dünya kadınlar gününü kutluyorum. Bugün ki Kahvaltı etkinliğimize katılan bütün hanımefendilere de şükranlarımı iletmek istiyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa