Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde köylülerin yeni gelir kaynağı fındık ağaçlarına yeni sezon bakımı başladı.

        Kepsut Kızıloluk mahallesinde fındık üreticileri yeni sezon için fındık ağaçlarının bakımı başladı. Fındık üreticilerinden Kazım Koparan " Fındık bölgemizde sadece mahallemizde yetişmektedir ve bununla birlikte başka yerlerde yetişen fındıklardan aroma ve kelite olarak da çok daha iyi kaliteli olduğundan ürettiğimiz fındıklar isim yapmaya başladı. Kepsut -Kızıloluk fındığının pazar sorunu yok. Bizde ismimizi korumak için fındıklarımıza bakıyoruz üretiminde hassas davranıyoruz. " dedi.

        Diğer fındık üreticisi Halil İbrahim Koparan "Geçen yıl 13 ton civarı üretim gerçekleştirdik. Bu yıl nasipse 15 ton civarı üretim yapmak istiyoruz. Mahallemizde fındık üretimi ciddi bir gelir kapısı oldu. Artık her yere fındık ekmeye başladık. Kepsut- Kızıloluk fındığı denildiği vakit sorunsuz alıcı buluyoruz" dedi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa