Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Adını karlı ovalarından alan Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bu sene kış, kurak geçti. Yarım asırdan fazladır ilk defa kışı bu kadar kurak geçirdiklerini söyleyen vatandaşlar, yazın kurak geçmesinden endişeli.

        Adından her kış mevsiminde sıkça söz ettiren Karlıova ilçesi, bu yıl beklenilen kışı yaşamadı. Kar yağışının 20-25 santimi geçmediği ilçede yağışların azlığı nedeniyle vatandaşlar, yaz ayının kurak geçmesinden endişe ediyor.

        Muş'un Varto ilçesinde doğduğunu yaklaşık 50 yıldır Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşadığını belirten 75 yaşındaki Abdurrahman Sever, kuraklığın yaşanmasından dolayı endişeli olduğunu söyledi. Sever, "Yaklaşık 50 yıldır Karlıova'da yaşıyorum. Onca yıl bu aylarda böyle güzel ve güneşli geçen günler yaşamadık, görmedim. 1956 yılında Muş'un Varto ilçesinde hiç kar yağmadı kış mevsiminde ve Nisan ayında yağmıştı. O zamanları da gördüm. Bu sene beklenilen kar yağışı olmadı kuraklık yaşama tehlikesi var. Ben o yönden çok endişeliyim. Keşke kar her yıl yağdığı gibi yağsa" dedi.

        Kar yağışının bol olduğu zamanların bereketli geçtiğini söyleyen 70 yaşındaki Hasan Demir ise, "Bu yaşıma rağmen ilk kez böyle bir sezon ile karşılaşıyorum. Keşke kış ayını yaşamış olsaydık, kar yağışı olsaydı. Bereket kardadır" diye konuştu.

        İlçe sakinlerinden 70 yaşındaki Mehmet Reşit Söğüt ise, "Bu zamana kadar bu kadar güzel ve temiz bir hava görmedim. Büyüklerimize de sorduk, bu mevsimde bu hava şartlarına onlar da şahit olmamış. Yağmur var ancak kar yağış yok. Keşke birkaç metre kar yağışı olsaydı. Kış mevsimini özledik" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa