Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Düzce Merkez Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından, Türkiye genelinde başlatılan "Ömer Halisdemir'e Mektup" temalı yarışma kapsamında 81 ilden 5 milyon öğrenci katıldı.

        Türkiye genelinde 81 ilden yarışmaya katılan ve il birincisi olan öğrencilerin mektupları kitap haline getirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin simgesi haline gelen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına, "Ömer Halisdemir'e mektup" isimli yarışmada Iğdır İl birincisi olan Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi Nergis Işık kitabını okul müdürü Mehti Yalçın'dan aldı.

        Iğdır Merkez Ziya Gökalp Ortaokulu Müdürü Mehti Yalçın, 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir anısına 81 ilde yarışma düzenlendiğini belirtti. Yalçın, "81 ilde yapılan yarışmada okulumuz öğrencisi Nergis Işık il birincisi olmuştur. Buda bizleri çok mutlu etmiştir. Şehitlerimiz ölmedi ve her zaman kalbimizde yaşıyorlar. Bu mektubu yazan öğrencimiz Nergis Işık'a okulumuz ve Iğdır adına teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum" dedi.

        Iğdır İl birincisi Nergis Işık, Şehit Ömer Halisdemir'in vatan için kendini feda ettiğini ifade etti. Işık, "Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından düzenlenen Şehit Ömer Halisdemir temalı mektup yarışmasına, Okulum ve Iğdır için katıldım. Bu yarışma sonucunda il birincisi oldum. İl birincisi olduğum için Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü bana verilmesi için kitap gönderdi. Bu kitabın içinde 81 il birincilerinin yazdığı mektuplar bulunuyor" dedi.

        "Mektubu yazarken ağladım"

        Mektubu yazarken ağladığını belirten Nergis Işık, "Mektubu kendim yaşıyormuşum gibi hissederek yazdım. Vatanımız uğruna dökülen kanları ve ne kadar zorluklarla bu vatanı kazandığımızı düşündüm. Mektubu yazarken ağladım" şeklinde konuştu.

        Nergis Işık'ın Babası Hüseyin Işık ise, "Kızımın yarışmada birinci olması beni hem mutlu hemde onure etti. Bizim için vatan toprakları kutsaldır. Kutsal olmasının nedeni ise Şehitlerimizin kanı ile sulanmış olmasıdır. 15 Temmuz Şehitlerimize ve bütün Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaya gönderilen mektupların yer aldığı "Ömer Halisdemir'e Mektuplar" temalı kitap ve ödül olarak bir adet altın, Okul Müdürü Mehti Yalçın tarafından, Iğdır İl birincisi Nergis Işık'a verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa