Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Bingöllü milli atlet Yavuz Ağralı, 7-12 Ağustos tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde organize edilecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'na hazırlanmak üzere Kenya'da kampa girecek.

        26. Zagreb Maratonu kapsamındaki Balkan Maraton Şampiyonası'nda 2.18.22'lik derecesiyle Balkan Maraton şampiyonu olup kariyerinin en iyi ikinci zamanını elde eden Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübü sporcusu Yavuz Ağralı, Kenya'da kampa girecek. Ağralı, yaptığı açıklamada 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 45 gün boyunca kampta hazırlanacağını belirtti.

        7-12 Ağustos tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde yapılması planlanan 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası'na Türkiye'den katılacak sporcular arasında birinci sırada yer aldığını ifade eden Ağralı, bu yüzden seçmelere katılmayacağını vurguladı.

        "Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda en iyi dereceyi yapmak"

        29 Nisan'da maraton seçmesinin Hamburg'da yapılacağını belirten Ağralı, "Seçmelere 8 Türk sporcu katılacak. Ben risk alıp gitmeyeceğim seçmelere. Bu zamanımı şampiyonluğa hazırlanarak geçireceğim. 27 Aralık 2017'de diz kapağımın altındaki kırıklardan dolayı 45 gün antrenman yapamadım ve kalan zamanımı iyi değerlendirmek istiyorum. Maraton koşabilmek için en az 5 ay hazırlanmak gerekiyor. Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda en iyi derecemi koşabilmek ve derece yapmaktır" dedi.

        "Yeteneği olan çocuklar iyi birer sporcu olarak yetiştirilmelidir"

        Gençlerin spora kanalize edilmesi gerektiğini ve doğrultuda yetişen sporculara destek verilerek sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ağralı, "Özellikle küçük yaşta başlayarak, spora ilgi ve yeteneği olan çocuklar iyi birer sporcu olarak yetiştirilmelidir. Sporu seven ve bu alanda başarı elde eden genç yetenekler, kendilerine olduğu gibi çevrelerine ve topluma da faydalı bireyler olacaktır. Bu anlamda benden desteklerini esirgemeyen vali Ali Mantı'ya, Belediye Başkanı Sayın Yücel Barakazi'ye, Sertaç Demirtaş'a, Semiramis Karaarslan hocama ve antrenörlerim İbrahim Tunç, Ahmet Demir ve Nihat Kaya hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, başta bana emek verip bu günlere getiren fedakar annem olmak üzere tüm kadınların gününü kutluyorum. Kadına yönelik şiddete son verilmesini, bütün erkekleri kadınlara saygı duymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa