Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen "Sıfır Atık Projesi" hayata geçirildi.

        Kulp Belediyesi öncülüğünde ilçede başlatılan ve bütün resmi kurumların destekleyip yer aldığı "Sıfır Atık Projesi" ile ilgili eğitimler yapılarak proje kapsamında yer alan bütün okullara geri dönüşüm kutuları bırakıldı. Kulp Belediyesi öncülüğünde ilçede başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ile ilgili bütün okullarda öğretmenler tarafında bilgilendirme eğitimleri verilerek konu ile alakalı slayt gösterimi sunuldu.

        Proje kapsamında Barış ortaokulunda öğrencilere verilen eğitime katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, "Değerli öğrenci kardeşlerim görüyorum ki projeye hepinizin duyarlılığı tamdır. Dünya üzerindeki kaynaklar sınırsız değildir. Doğal kaynaklar bizlere emanettir. Dünyadaki insan nüfusunun artışı ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor. Bu kaynaklarımızı bilinçli bir şekilde tüketmemiz gerekmektedir. Geri dönüşüm yoluyla tekrar kullanabileceğimiz materyalleri çöpe atmak yerine, onları kıymetli birer hazine olarak görmeliyiz. Geleceğimize değer katma düşüncesiyle 'Sıfır Atık Projesini' Kulp Belediyesi ve bütün kurumların katılımıyla ilçemizde hayata geçirdik. Hedefimiz Kulp olarak iddialı olmak ve diğer katılımcılara örnek olmaktır. Projenin uygulanmasında bütün bireylerin etkin katılım sağlaması büyük önem arz etmektedir" dedi.

        Proje İlçe Koordinatörü İhsan Bozkuş ise, "İlçemizde başlatmış olduğumuz proje ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Öncelikli olarak bütün öğrencilerimizin bu konuda eğitim ve sunumlarla bilgilendiren öğretmenlerimize, bütün kurumlardaki proje görevlilerine ve gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projemizden çok verimli bir sonuç alabilmek için görev alan bütün arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa