Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - 7 Mart Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

        Artvin Valiliğince, Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tebrik mesajları okundu. Tören "Kurtuluşunun 97. yıl dönümünde geçmişten günümüze Artvin" konulu sinevizyon gösterimiyle devam etti. Törende konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, "Türkiye'nin önce bölgesinde sonra tarihten gelen misyonumuz gereği tüm dünyada adaleti, insanlığı, barışı ve sevgiyi yeşertmesi adına Artvin'de bu kurtuluş coşkusunun anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bazı duygularımız yeniden yeşertip zirveye çıkarmamız gerekiyor. Böyle bir dönemde Artvin'in doğum gününü, düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Rabbim yeniden 7 Mart'ı başka bir güne aldırtmasın diye dua ediyoruz" dedi.

        Kocatepe, "Afrin'de bu ülke için, bizim bu kutlamaları yapabilmemiz için canını ortaya koyan tüm sahalı kuvvetlerimize bu aziz milletin kahramanlarına selamlarımızı iletiyoruz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından okullar arasında 7 Mart temasıyla düzenlene şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler yazdıkları eserini seslendirdi. Program Gazi Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından Artvin Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.

        Programa Artvin Valisi Ömer Doğay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa