Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Ordu'da yasak avlanmaya karşı avcılara kesilen ceza miktarı her geçen yıl yükseliyor.

        Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Ordu'da avcı sayısı geçen yıla göre artış gösterdi. Buna göre 2016 yılında bin 757 aktif avcının bulunduğu Ordu'da bu sayı 2017 yılında 2 bin 31'e yükseldi. Avcı sayısının artmasıyla kaçak avlanma ve kesilen ceza miktarı da aynı derecede arttı.

        Buna göre 2016 yılında yapılan kontroller sırasında yasak avlandığı belirlenen 51 avcıya 35 bin 122 TL para cezası uygulanırken, 2017 yılında av kanununa uymayan 62 avcıya 43 bin 886 lira ceza kesildi. Ceza kesilen ve avcılık kanununa uymadığı tespit edilen avcıların tüfeklerine el konuldu.

        Bu arada Ordu'da yine yıl içerisinde 21 avcılık kursu açılırken, bu kurslara 636 avcının katıldığı belirtildi. Öte yandan doğaya yaban hayvanı yerleştirme çalışmaları kapsamında, Samsun Üretim Sahasından alınan bin adet sülün Kumru ilçesinde doğaya salındı. Kumru ilçesinde 2015 yılında 750 sülün doğaya salınmıştı.

        Aynı çalışma kapsamında 2016 yılında 50 bin adet doğal alabalık salınan Ordu'nun değişik yörelerinde bulunan orman içi derelerine 2017 yılında ise 170 bin alabalık yavrusu bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa