Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediyesi kadınlara yönelik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir dizi etkinlik düzenleyecek.

        Hani Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınların daha hoşça vakit geçirebilmeleri amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. Hani Belediyesinin organize ettiği etkinlikler kadınlara çiçek ve çeşitli hediyeler verilecek. Etkinlikler, Zeynep Hatun Kadın ve Çocuk Konukevi ile Nene Hatun Kadın Taziye Evi ve Sosyal Tesislerinde yapılacak.

        Başkan Şaban Arda Yazıcı, "Ailenin huzuru, gelecek nesillerin milli ve manevi değerler duygusuyla yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır. Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa ülkelerinden daha önce Türk kadınına sağlamıştır. Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla ve asla azalmaması daha da yükseltilmesi gerekir. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımıza daha fazla değer ve hizmet vermek adına ilçedeki kadınlarımızın toplum hayatında daha fazla söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik ve ediyoruz. Sosyal, demokratik ve kültürel zenginliği halka yayan ve halkını seven devlet anlayışıyla gerek Hani Belediyesi gerekse Hani Kaymakamlığı olarak, yürütmekle vazifeli olduğumuz kamu hizmetleri bağlamında kadın hakları konusunda hassasiyetimiz her kesim tarafından özellikle bilinmelidir. Hani'nin geleceğine yön veren projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlarımızdan ve halkımızdan son derece büyük destek aldık, almaya da devam ediyoruz" dedi.

        Yazıcı, "Gerek belediyemizde ve gerek diğer birimlerde kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Yapacağımız tüm yatırım ve hizmetlerde kadınların fikir ve önerilerini de her zaman ön planda tuttuğumuzu da kadınlarımız çok iyi bilmektedir. Bu durum görev süremiz boyunca artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkenin kahraman Mehmetçiklerini dünyaya getiren şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun omurgası olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa