Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli ve yaşlı kadınlar unutulmaz bir gün yaşadı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında Giresun'da il birincisi olarak ödüle layık görülen Mavi Yurt A.Ş.'nin bünyesinde faaliyet gösteren Giresun Engelli Bakım Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Giresun Engelli Bakım Merkezi'nde kalan yaşlıların ellerini öperek çiçek verip, Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Bakım Merkezi çalışanlarının yanı sıra etkinliğe bir grup üniversite öğrencileri de katıldı.

        Düzenlenen etkinlikte konuşan Bakım Merkezi Müdürü Gülseren Kesik, Bakım Merkezi'nde kalan her kadının yakınları için nasıl ki bir anne, eş, kız kardeş, abla ise kendileri içinde o derece önemli olduklarını ifade etti.

        Bakım Merkezi Müdürü Kesik "Kadın toplumun birleştirici, yönlendirici en önemli unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece kadının sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumun tek yolu en önemli koşuludur. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, fırsat eşitliği sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın hepsinden önce bir insandır. Burada dayanışmayı, kardeşliği daha güzel hale getirmek için çaba gösteren herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardından bakım merkezinin en yaşlılarından biri olan Meliha Demiral, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pastasını kesti. Ardından ise müzik eşliğinde doyasıya eğlence yaşandı. Bakım evinin bazı sakinleri ise mikrofona geçerek günülerince kendi türkülerini ve şiirlerini seslendirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa