Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde lise öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını TSK'yı Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.

        İlçede bulunan Raşit Yüksel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütlerinin temizlenmesine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına destek olmak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında harçlıklarını birleştiren öğrenciler 2 bin 375 lira topladı. Öğrenciler topladıkları parayı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.

        Öğrencilerinin bu davranışını takdir ettiğini belirten Okul Cengiz Yıldırım, ''Öğrencilerimiz, vatanımızı korumak için mücadele eden askerlerimize destek olmak istediklerini belirttiler. Öğrencilerimizin başlattıkları destek kampanyasında biriktirdikleri 2 bin 375 lirayı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na öğrencilerimizle birlikte yatırdık. Öğrencilerimizin alkışlanacak bu davranışı bizleri çok duygulandırdı. Öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. İnşallah Afrin'de ve yurt genelinde terörle mücadele eden Mehmetçiklerimizin burunları bile kanamadan ailelerinde ve sevdiklerine sağ salim kavuşurlar"dedi.

        Büyüyünce kendisinin de kamuflaj giyerek vatana olan borcunu yerine getirmeyi arzu ettiğini söyleyen öğrencilerden Akın Balcı, " Mehmetçiğimize azda olsa harçlıklarımızı biriktirerek destek olmak istedik. Şu anda sınır ötesinde savaşmakta olan Mehmetçiklerimiz onlar bizim kahramanlarımız. Allah onları korusun. İnşallah ayaklarına taş değmeden bu savaşı bitirerek geri dönerler. Mehmetçiklerimiz bizlere haklarını helal etsinler. İnşallah bizlerde o üniformayı giyeceğiz. Tabi ki bunun içinde derslerimize çalışmamız lazım. İnşallah bu savaşı anlımızın akıyla bitiririz. Hedefimiz Kızıl Elma" diye konuştu.

        Arkadaşlarıyla fırsat buldukça Mehmetçik için Fetih suresi okuduklarını dile getiren Ayşegül Güzel ise, ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tunceli İlçeleri
        Tüm Tunceli Haberleri
         Tunceli

        Tunceli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa