Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Amasya'da bir köyde yaşayan kadınlar 3 yıldır salı günleri köy lokalinde buluşarak birlikte vakit geçirirken, ev işlerini ise erkekler yapıyor.

        İtalya'da 32 yıl çalıştıktan sonra memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Karatepe köyüne dönen Rumi Erikçi, muhtar seçilince köyündeki kadınlara yönelik ilginç bir projeyi hayata geçirdi. Projesini 100 haneli köyün erkekleriyle paylaşıp desteklerini alan 64 yaşındaki iki çocuk babası Erikçi, köyde salı günlerini 'kadınlar günü' ilan etti.

        Hoparlörden yapılan anonsun ardından erkeklerin köy meydanını boşaltması üzerine öğle saatlerinde muhtarlık binasıyla bitişik lokalde toplanan kadınlar, evden getirdikleri yiyecekleri birlikte yemelerinin ardından oyun oynayıp kitap okuyor. Diğer günler eşleriyle birlikte gündelik yaşamlarını sürdüren Karatepeli kadınlar bu salı günü de Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na katılan güvenlik güçlerine destek olmak için lokalde dua edip, şehitler için Yasin-i Şerif okudular.

        "Bu köyde her Salı 8 Mart Kadınlar Günü. Dünyada bir gün, bizim köyde her Salı Kadınlar Günü" diye konuşan muhtar Erikçi, projesine destek olan köy sakini erkeklere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa