Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - 2 Mart tarihinde merkez üssü Samsat olan 5.5 büyüklüğünde ki depremde evinin hasar gördüğünü kaydeden bir vatandaş, depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yetkililerin herhangi bir işlem yapmadığı iddiasında bulundu.

        Abuzer Öztoprak'a ait, Adıyaman merkez Cumhuriyet mahallesi Kerkişin Yolu üzerinde bulunan ev, 2 Mart 2017 tarihinde merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gördü. Evin duvarlarında çatlaklar oluştu. Ev sahibi Abuzer Öztoprak, depremin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hasar tespiti için dilekçe verdi. İddiaya göre, bu dilekcenin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen evin durumuyla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı.

        Abuzer Öztoprak konuyla ilgili açıklamasında, "Deprem olduğu zaman bizim Adıyaman merkezde olan evimizde hasar gördü. Mahallemizdeki caminin minaresinin bir kısmı yıkıldı. O an yetkililer gelerek camide incelemelerde bulundu. Bizde evimizde hasar olduğu söyledik. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe ile başvurduk. Dilekçemizi vermemizin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kimse gelmedi. Bizde evimizin yıkılma tehlikesine karşın evimizi terk ettik. Hasar tespiti için daha kimse gelmedi. Biz dilekçemizin akıbetini sorduğumuzda sıralamaya girdiğini söylediler. Adıyaman merkezdeki hasar gören yapılardan dolayı hak sahipliğinin olmadığını söylediler" dedi.

        Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise, depremde Adıyaman merkezin Afet kapsamında olmadığın, depremin etkinlik alanı olması için o bölgede ki yapıların en az yüzde 10'unun depremden etkilenmiş olması gerektiğini ifade etti.

        Yetkililer, Afet kapsamında Kahta ve köyleri, Samsat ve köyleri ile Adıyaman'ın Samsat'a yakın köylerinin afet kapsamında olduğunu aktararak, afet kapsamında olmayan yerlerde hasar gören yapılardan dolayı hak sahipliğinin olmayacağını öne sürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa