Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Giresun'a 2013-2017 yılları arasında turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere 34 projeye için yaklaşık 54 milyon liralık yatırım yapıldı.

        En büyük payı turizmin aldığı yatırımlarla ilgili açıklama yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun'a Yeşil Yol, Giresun Adası, Yavuzkemal Yaylası turizm merkezleri olmak üzere 8 proje için 38 milyon 344 bin liralık kaynak ayrıldığını söyledi. Giresun İl Genel Meclisi'nin mart ayı toplantısına katılan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, 2013-2017 yılları arasında Giresun'da tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

        İl Genel Meclisi üyelerine yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren DOKAP Başkanı Ekrem Yüce " Giresun iline 2013-2017 yılları arasında devam eden ve tamamlanan 34 projemiz bulunmaktadır. Bu projelerden 8'i Turizm Master Planı, 7'si tarım ve hayvancılık, 12'si tarım ve bitkisel üretim ve diğer projelerle birlikte toplamda 34 projemiz bulunmaktadır. Bu projelerimizden 38 milyon 344 bin lirası Turizm Master Planı'na, 8 milyon 714 bin lirası tarım ve hayvancılık projesi, 4 milyon 335 bin lirası tarım ve bitkisel üretim projesi başta olmak üzere toplamda 34 proje için 53 milyon 583 bin 843 lira kaynak ayrılmıştır. Bu projelerin 10 tanesi tamamlanırken 24 proje devam etmektedir" bilgisini verdi.

        "DOKAP'tan en büyük payı Giresun aldı"

        Giresun'un DOKAP'tan en büyük payı aldığını da ifade eden Başkan Ekrem Yüce "Giresun'dan bugüne kadar bize gelen hiçbir proje geri çevrilmemiştir. Gerek belediyelerimizden, gerekse özel idare ve diğer kurumlardan talep edilen her proje için gereken yapılmıştır. Özellikle Giresun'u geleceğe taşıyacak olan turizm alanında yapılan projeler tamamlandığında gerek Yavuzkemal Turizm Merkezi gerekse Giresun Adası projesini önemsiyoruz. Tabi bunların yanı sıra arzu edipte gerçekleştiremediklerimiz ya da vaktinde tamamlayamadığımız projeler de bulunabilir. Bunlar için de gayret ve çabalarımızı artıracağız. Ancak bilinmesi gereken bir konu vardır ki DOKAP Giresun için çok önemli projelere imza atmıştır ve atmaya devam edecektir" dedi.

        İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise, DOKAP'ın bölge illerinin yanı sıra Giresun için de ne kadar önemli olduğunu ifade ederek özellikle Giresun adına yapılan ve yapılmakta olan çalışmalar için teşekkür etti.

        DOKAP'a İl Özel İdare binasını satın al teklifi

        DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye ise CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, bir öneride bulunarak İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve bir türlü otele dönüştürülemeyen binayı satın alması teklifinde bulundu.

        Yılmaz "Biliyoruz ki DOKAP bugün hizmet vermekte olduğu binaya kira ödemektedir. Oysaki birkaç yıllık kira karşılığında İl Özel İdaresi'nin satışa çıkardığı binayı alabilir. Bilindiği gibi İl Özel İdaresi modern bir şekilde yaptığı binayı turizme kazandırmak adına otel için satışa çıkartı fakat, bir çok talipli çıkmasına rağmen sonradan alınmaktan vazgeçildi. Söz konusu bu binayı DOKAP'ın satın alarak kendi hizmet binasına dönüştürmesi mümkün olabilir. Bu şekilde DOKAP hem kiradan kurtulmuş olacaktır hem de İl Özel İdaresi2nin yaptığı yatırım devletin bir başka kurumuna kazandırılacaktır. Bununla birlikte sizin hizmet alanlarınızın dışında kalan yerleri de yine İl Özel İdaresi'ne kiralayabilirsiniz. Çünkü Bugün İl Özel İdaresi de bir çok ek hizmet binalarında kiracı durumundadır" şeklinde teklifte bulundu.

        DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise bu önerinin etraflıca düşünülüp değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa