Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Tokat'ın Zile ilçesinde Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerler için çam fidanı dikti.

        Programda Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için daha önce okunan 23 hatim için hatim duası yapıldı. Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zeytin Dalı operasyonundaki Mehmetçiklere dua ettiklerini ifade ederek, "Onların yanındayız, onlarla birlikteyiz. Bütün gönlümüz onlarla birlikte. Vatan bizim için kutsaldır. Tıpkı bir ana gibi bir baba gibidir. Vatanımız kolay alınmadı. Dün Mehmetçik'imiz bu mücadeleyi Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, El Bab'da sürdürürken, bugün bu mücadelesini Afrin'de sürdürüyor. Askerimiz bu mücadelesini verirken kimsenin toprağına göz dikmeden mazlumların ve mağdurların vatanlarında rahat yaşasınlar diye bir kardeşine elini uzatıyor. Çünkü Türkiye milyonlarca mazlum mağdur için bir umuttur. Türkiye komşusu, din kardeşi zalimin zulmü altında ezilirken ülkemiz bu zulme sessiz kalamazdı. Gün birlik olma günüdür. Gün kenetleme günüdür. Gün vatanına bayrağına sahip çıkma günüdür. Afrin'de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet aile ve yakınlarına sabırlar versin. Allah gazilerimize de acil şifalar eylesin. Afrin ve tüm şehitlerimiz için düzenlediğiniz program dolaysıyla tüm okul idaresini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

        Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hikmet Sezer ise, "Kız İmam-Hatip lisesi olarak tüm yüreğimizle dualarımızla ordumuzun yanındayız. Biz istedik ki Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak yapabileceğimiz en güzel şey serhat ordusu olarak Afrin'deki ordumuza manevi anlamda destek olalım, aynı zamanda da şehitlerimiz adına fidan dikerek onları daima yaşatalım. Onlar her ne kadar toprağa düşmüş gibi görülse de onlar bizim yüreğimizde ilelebet yaşayacaklardır" diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından helva dağıtılarak, şehitler anısına okul bahçesinde protokol tarafından çam fidanı dikimi yapıldı. Ayrıca öğrencilerin aralarında topladıkları simit paraları okul müdürü tarafından şehit aileleri derneğine de bağışlandı.

        Zile Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde düzenlenen programa Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Öcal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Himmet Atakol, şehit aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa