Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Dicle Elektrik Dağıtım tarafından Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki elektrik şebekesi, 3 milyon liralık harcama ile yerin altına alındı. Yeni trafoların kurulduğu, mevcutların ise elden geçirilerek kurulu gücün yüzde 50 oranında artırıldığı çalışma, ilçe halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

        Dicle ilçesinde yüzde 50 oranında güç artışı sağlayan yeraltı şebekesinin yapımı sırasında 7 adet yeni beton köşk binası kurulurken, 4 trafo binasında bakım, onarım ve yenileme çalışması yapıldı. İlçede 6.770 KVA gücünde trafo tesis eden Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri, 100 adet aydınlatma direği, 15 kutu pano ve 141 alçak gerilim sayaç otomasyon panosunun montajını gerçekleştirdi. Enerji hatlarının yeraltına alınabilmesi için toplamda 30 bin metrenin üzerinde orta ve alçak gerilim yeraltı kablosu kullanılan tesiste, kayıt dışı kullanımı önlemek için de 7 bin metre abone kablosu kullanılarak sayaç ölçü devreleri yapı dışına taşındı. Eski şebekeden yaklaşık 150 ton direk sökümü gerçekleştirilerek, proje sonlandırıldı.

        Dicleliler yatırımdan memnun

        Diyarbakır il merkezinin yanı sıra ilçelerde de ciddi enerji yatırımları yaptıklarına dikkat çeken Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, Lice ilçesindeki aydınlatma yatırımının ardından bu kez Dicle ilçesinde 3 milyon liralık harcama ile şehir şebekesinin yenilendiğini söyledi. Tamamlanan yatırım çalışması ile ilçede yüzde 50 oranında güç artışı sağlandığını da ifade eden Yaka, "Bu sayede Dicle ilçemize çok daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi verebiliyoruz. Bu yatırım sayesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) da talep ettiği gibi müşteri memnuniyetini daha üst seviyelere çıkardık. İlçe halkı yatırımdan duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getirmektedir. Şehir şebekelerindeki yenileme çalışmalarımız 2018'de artarak devam edecek" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa