Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Trakya'da geçtiğimiz haftalarda etkili olan sağanak yağış ve Yıldız Dağları'ndaki karların erimesi sonucu Ergene Nehrinin debisi yükseldi.

        Uzunköprü İlçe Tarım Müdürü Halil Karahan, "Ergene nehrinde havzasında bulunan 20 bin dönüm tarım arazisi bulunmaktadır. Arazilerin yüzde 80'i çeltik olarak ekilmektedir. Bunların 800 ile bin dönümü buğday arazisi olarak ekilmektedir. Gerek buğday gerekse çeltik arazilerinin çok yoğun mil ya da taşkın olmadığı sürece 10 gün su altında zarar görmeden durabilir. Bugün itibariyle zarar gören herhangi bir ekili tarım arazimiz bulunmamaktadır" dedi.

        Debisi yükselen Ergene Nehri, Edirne ve Kırklareli'nde bazı noktalarda da taşkınlara sebep oldu. Yetkililerden alınan son verilere göre nehir debilerinde düşüşler devam ediyor. Yenicegörece istasyonunda nehir debisi 399 metreküp/saniye, İnanlı istasyonunda 62 metreküp/saniye ve Lüleburgaz'da ise 200 metreküp/saniye ölçüldüğü bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa