Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Balıkesir'in Balya ilçesinde, Balya İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen sivil savunma tatbikatı ilgi gördü. Okulda yapılan' İkaz alarm tatbikatı' ve 'Personel tahliye tatbikatı' etkinlikleri gerçeğini aratmadı.

        Balya İtfaiye Gurup Amiri Sefer Çay ve İtfaiye Eri Erdal Yaşar'ın katıldığı etkinlikte öğrencilere yangın konusunda bilgilendirmeler yapılırken, öğrenciler uygulamalı eğitime de katıldı Tatbikatta, çalınan zil ile birlikte öğrenciler sınıfları kontrollü bir şekilde boşaltılırken, önceden belirlenen boş alanda toplandılar ve burada olası bir yangına uygulamalı olarak nasıl müdahale edilmesi gerektiğini öğrendiler. Okul bahçesinde oluşturulan suni yangına önce itfaiye eri Erdal Yaşar tarafından kontrollü bir şekilde müdahale edilmesini izleyen öğrenciler, sonra tekrar yakılan ateşlere yangın söndürme cihazı ile müdahale ettiler. Öğrenciler. Sivil Savunmanın önemini öğrenirken herhangi bir acil durumda yapılması gereken davranışları kavradı. İtfaiye ekibine teşekkür eden Okul Müdürü Ahmet Kürcen; "Afetlere hazırlık alanında faaliyetlerimizi yaygınlaştırabilmek ve halkımızın her bir ferdine ulaşabilmek için tüm kurum ve kuruluşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle sivil savunma günü dolayısıyla okulumuz sivil savunma kulübü öğretmeni Hamza Ocakden'in gayretiyle öğrencilerimiz için yapılan bu etkinliğin faydalı olduğunu görmekteyiz. Bu etkinlik için bizleri kırmayıp öğrencilerimize gerekli bilgi ve eğitimleri veren Balya İtfaiye Gurup Amiri Sefer Çay ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa