Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi organizasyonuyla Afrin bölgesinde yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı" operasyonuna katılan Mehmetçilere destek ve moral ziyareti gerçekleştirildi.

        Ereğli Belediyesinin organize ettiği programa, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Ereğli Ülkü Ocağı Üyeleri, muhtarlar, Engelsiz Yarınlar Derneği üyeleri ve Ereğlili vatandaşlar katıldı. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile birlikte sınırda yer alan askeri birliği ziyaret eden heyet, Ereğli halkının gönderdiği malzemeler ile çeşitli okullarda okuyan öğrencilerin yazdıkları mektupları askerlere teslim etti.

        AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Belediyemizin düzenlediği organizasyonla Afrin'de kahraman askerimize destek olmak istedik. Halkımızdan onlara selam götürdük. Allah(cc) nazarlardan saklasın yiğitlerimiz kendinden emin bir şekilde operasyonu yürütüyor. Şer odaklarının hain planlarını, kurdukları oyunları bir bir bozuyor. Allah(cc) yar ve yardımcıları olsun, zafer bizim olacak inşallah. Bu vesileyle ahrete irtihal eden tüm Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

        "Afrin operasyonu onurumuzdur"

        Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Afrin operasyonunun onurları olduğunu söyleyerek, "Afrin'de hainlerle, düşmanlarla mücadele eden Mehmetçiklerimize moral ve destek için belediyemiz organizasyonuyla hemşehrilerimizden gelen yardımları Hatay sınırındaki birliklerimize ulaştırdık. Sınırda Mehmetçiklerimizle hasbıhal ederek öğrencilerimizin mektuplarını, vatandaşlarımızın hediyeleri olan emanetleri teslim ettik. Maşallah Mehmetçiklerimizin kendine güveni ve morali çok yüksek. Onlardan Ereğlimize selam getirdik. Hemşehrilerimizin de onlara selamını ilettik. Bu operasyonun ülkemiz için önemini çok iyi biliyoruz. Masa üzerinde yapılan planları, oynanan oyunları kahraman askerimiz bozuyor ve Suriye'de adeta destan yazıyor. İnşallah bu operasyon zaferle nihayete ulaşacak. Tüm dünya Türk Milleti'nin gücünü görecek. Allah, vatan uğruna şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize rahmet eylesin ve Afrin'de mücadele veren Mehmetçilerimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

        Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar da, "Burayı ziyaret ederek askerlerimizi yerinde gördük onlarla hal hatır ettik. Biliyoruz ki ordumuzun hiç bir şeye ihtiyacı yok ama biz gönlümüzden geçeni bugün askerlerimize verdik" ifadelerini kullandı.

        Heyeti ağırlayan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi da, "Buraya kadar gelen Ereğlililere çok teşekkür ediyorum. Zeytin dalı harekatına tüm Türkiye'den destek var. Türkiye'nin kalbi bu bölgede atıyor. İnşallah kısa bir süre içinde ordumuz Zeytin Dalı Harekatını başarılı bir şekilde bitirecektir" dedi.

        Heyet daha sonra bölgede bulunan ve harekatın ilk başladığı yer olarak bilinen Bayraktepe mevkiine geçti. Yapılan ziyaretlerin ardından heyet bölgeden ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa