Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU Kandıra Namazgah Barajı çevresinde oluşturduğu dev güneş enerjisi tarlasından yılda 4 milyon 460 bin megawatt enerji sağlayacak.

        Fosil yakıtların çevreyi kirletmesi ve sınırlı oranlarda olmaları farklı çözümlere mecbur kılıyor. Dünya çapında enerji üretimi ve yenilenebilir enerji kaynakları için farklı yöntemler uygulanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu konuda girişimlerde bulunuyor. Bu kapsamda HES projeleriyle enerji üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi İSU güneş ışınlarını enerjiye dönüştürmek için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

        Kandıra bölgesine su sağlayan Namazgah Barajı çevresine bir güneş enerjisi tarlası kuruldu. Baraj çevresindeki 60 dönemlik alanda oluşturulan güneş enerjisi tarlası aktif hizmet veriyor. EPDK ile yapılan anlaşma sonucunda İSU, üretilen enerjiyi elektrik hatlarına veriyor.

        Yılda 4 milyon 460 bin megawatt elektrik üretmesi beklenen GES, 2 milyon 150 bin lira tasarruf sağlayacak. 17 milyon liraya mal olan güneş santrali, 7 yılda kendini amorti edecek.

        İSU Namazgah Barajı bölgesinde yaptığı GES projesine ilave olarak aynı büyüklükte ikinci bir proje daha gerçekleştirme hakkına sahip. İSU gelecek yıllarda ikinci GES projesini de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa