Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Güroymak Belediyesi'ne kayyum olarak atandıktan sonra ilçenin kaderi değişti.

        Kaymakamı Alibeyoğlu, belediye başkan vekilliğine getirildikten sonra ilçede yatırımlar hız kazanırken, ilçe güzelleşti, emniyet ve huzura kavuşan halk artık can güvenliğini değil geleceğini düşünmeye başladı. 30 yıldır el değmemiş yapılmayan yatırımlar tamamlanırken, gurbette yaşayan vatandaşlar ise memnuniyetlerini 'Burası Güroymak'mı diye soruyorlar. "Güroymak'ın şehir olduğunu hatırladık. Yıllar sonra nefes almaya, huzur hissetmeye başladık. Artık yolda yürürken can güvenliğimizi değil geleceğimizi düşünüyoruz. Güroymak'a bir huzur geldi, havası değişti. Güzellik geldi, her taraf yeşillik oldu" diyerek dile getiriyor.

        Vatandaşlar, meydanların, ağaçlar ve çiçeklerle yeşile büründüğünü, yolların yarış pistine dönüştüğünü, artık gençleri okul, spor ve kültür merkezlerinde gördüklerini, esnafın kepenk kapatmaya ve haraç vermeye zorlanmadığını, sokağa çıktığında can güvenliğini değil günlük yaşantı ve gelecek planlamasını düşündüklerini anlattı.

        "Güroymak hedef büyüttü"

        Yıllarca belediye hizmetleri alamamış vatandaşlar, güvenlik, yol, su, kanalizasyon, elektrik, park, yeşil alan gibi temel altyapı hizmetleri hızlıca çözülünce beklentilerinin büyüdüğünü söylüyorlar. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Göreve geldiğimiz ilk gün her şey çok güzel olacak dedik. Belediyemizin imkanları çerçevesinde çalışmalarımızı planlıyor ve uyguluyoruz. İlçenin en acil işlerini ilk etapta tamamlayıp bu şehrin güzel ve kadirşinas insanlarına yakışır bir şehri meydana getirmek için gayret ediyoruz. Yatırımlarımızı yaparken bu şehrin insanlarına kulak veriyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa