Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Trakya Üniversitesi, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi iş birliğinde Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla "Kosova'nın Bağımsızlığının 10'uncu yıldönümü" programı Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

        Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kosova Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Curcialo, Kosova'nın 17 Şubat 2018 yılında bağımsızlığının 10. yılını doldurduğunu hatırlatarak, bu milli ve gururlu günü ülkeleri Kosova'nın kalkınması ve tanınması konusunda tarihte önemli destekleri olan Türkiye'de kutlamak istediklerini belirtti.

        Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı açıklamada, "Üniversitemizde öğrenim gören, uluslararası öğrencilerimizden Kosovalı birkaç öğrencimiz ile bu etkinliğe ilişkin ilk görüşmemizde ülkelerine duydukları sevgi, bağlılık ve heyecanı açıkça gördük. Bugün, bu heyecanın yeşerip büyüdüğünü ve meyvelerini verdiğini görüyoruz. Bu kutlamada bizlerle birlikte olan çok değerli Kosovalı Bakanlar, Meclis başkanı, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Büyükelçi ve dernek başkanlarımız var. Bu çok kıymetli birliktelikler, Kosovalı öğrencilerimizin nezdinde tüm uluslararası öğrencilerimize Trakya Üniversitesi olarak elimizi uzatmamızın, onlara dokunmamızın güzel bir sonucu" dedi.

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise "Baba tarafı yaklaşık 500 yıl Kosova'da yaşamış bir Türk olarak Balkanlar'dan başlayarak dünyanın her bucağında Osmanlı'nın o muhteşem mirasının devamı olan ülkemizin mensubu olmaktan her daim gurur duyduk. Atalarımızın ve ecdadımızın mezarlarının yer aldığı toprakların duygularını da hep taşır olduk" ifadelerini kullandı.

        Kosova Meclis Başkanvekili Müferra Şinik, Trakya Üniversitesinde öğrenim gören Kosovalı öğrencileri selamlayarak başladığı konuşmasında, "Bu güzel organizasyonu, ikinci kez gerçekleştiren Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

        Açılış konuşmalarının ardından Kosova'nın Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında Lidaja ve Prizrenit halk oyunu ve hösteri topluluğu, milli danslarından ve yöresel halk oyunlarından oluşan bir gösteri sergiledi.

        Performans gösterisinin ardından programda, Kosova'nın bağımsızlığına uzanan süreci anlatan ve milli kahramanları tanıtan bir film gösterimi gerçekleştirildi.

        Programa, Edirne Valisi Günay Özdemir, Kosova Gençlik ve Spor Bakanı Kuytim Gashi, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Rasim Demir, Kosova Meclis Başkanvekili Müferra Şinik, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Büyükelçi Volkan Türk Vural, dernek başkanları, il müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa