Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Her Yönüyle Spor" isimli panel Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

        Panele, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna ile akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra 2008-2012 Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 2012-2016 Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Koordinatörü Mesut Ergun konuşmacı olarak katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan panelde Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna alanında yetkin ve nitelikli kişiler ile gerçekleştirilen bu tür toplantıları önemli bulduğunu ifade ederek, "Amacımız Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda yenilenebilir bilgiyi, akademik bir eğitim süreci içerisinde panel ve sempozyumlarla öğrencilerimize ulaştırmak ve ilerleyen süreçte fakülteleşme yolunda ilerleyebilmektir" dedi.

        Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da "1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi, 12 fakülte, 6 yüksekokul, 10 meslekyüksekokulu 5 enstitü, 30 araştırma merkezi, 1 devlet konservatuvarı ve 49 bin öğrencisi ile bölgenin önemli bir Üniversitesidir. 2 bin 300'ü Balkanlardan olmak üzere 2 bin 650 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Üniversitemiz, Türkiye'de Balkan coğrafyasından en çok öğrencinin tercih ettiği üniversite olmakla gururludur. Üniversitemiz, bilim, kültür ve sanatta olduğu kadar spor alanında da iddialıdır. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Hakan Tuna, bu amaçla yüksekokulumuzun fakülteye dönüştürülmesi gayreti içerisinde çalışmaktadır. Edirne, tarihte Balkanlar'ı ve İstanbul'u fethetmesiyle büyük işler başarmış, Osmanlı'ya bir asra yakın payitahtlık etmiş serhat bir şehirdir. Bu şehrin üniversitesinin de hedefleri büyük olmalıdır. Biz Üniversite olarak bu bilinçle hareket etmekte ve çalışmayı sürdürmekteyiz" ifadelerini kaydetti.

        Konuşmaların ardından okul öncesi ve yetişkinlerde judo branşından sporcular ile 2016 Paralimpik Olimpiyat Oyunlarında Görme Engelli Judo branşında ülkeye bronz madalya kazandıran üniversite öğrencisi Ecem Taşkın da bir gösteri gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa