Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Aydın'ın Buharkent ilçesindeki engelli vatandaşlar, oluşturulan sanat evinde el işi sanatları ile uğraşıp engelleri üreterek aşıyor.

        Buharkent Halk Eğitimi Merkezi Engellilerle El Ele Kültür ve Sanat Evinde 9 yıldan bu yana el işi sanatları ile hayata tutunan engelli vatandaşlar, Buharkent Kaymakamlığının tahsis ettiği araçla haftanın iki günü evlerinden alınıp, sanat evine getiriliyor. Burada çeşitli el sanatları ile uğraşan engelli vatandaşlar ürettikleri ürünleri satıp hem harçlıklarını çıkarıyor, hem de güzel ve kaliteli vakit geçiriyor. Kurs bitiminde tekrar evlerine bırakılan engelli kursiyerler çalışmaktan ve üretmekten oldukça mutlu oluyor.

        Engelli vatandaşlarla vakit geçirmenin kendilerini ve onları çok mutlu ettiğini ifade eden El Sanatları Öğretmeni Şeküre Gönen, "Burada engelli arkadaşlarla zaman geçiriyoruz. El sanatları adına her şeyi yapıyoruz. 9 yıldır faaliyet veriyoruz. Güzel şeyler yapıyoruz, onlar da mutlu, bizler de mutluyuz. Dışarıdan da farkındalık oluşturursak ziyaretçimiz olursa çok memnun oluruz. Çivili tezgah, rölyef çalışmamız var. Ebru sanatı, ahşap boyama çalışması ve takı yapıyoruz. 13 kayıtlı kursiyerimiz var. Sayımız zaman zaman 15'e çıkabiliyor veya 8'e düşebiliyor. Ama kursumuza sürekli devam eden 13 kursiyerimiz var diyebiliriz. Haftanın iki günü kaymakamlığımızın servisi var. Kursiyerlerimizi evlerinden alıyoruz, kurs bitiminde tekrar evlerine bırakıyoruz" dedi.

        Kursiyerler burada olmaktan çok mutlu

        Buharkent Engellilerle El Ele Kültür ve Sanat Evi'nde vakit geçirmekten memnun olduğu gözlenen engelli kursiyerler, sanat evinde el işi öğrenmenin keyifli olduğunu belirtti.

        Kursiyerlerden Özlem Kaya, burada vakit geçirmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "El işleri yapıyoruz. Hocamız bize ne verirse yapıyoruz" diye konuştu.

        El işi sanatları kursu ile yeni şeyler öğrendiklerini ifade eden kursiyerlerden Ferdi Demir de özellikle su kabağından lambalar yaptıklarını söyledi.

        Kursun kendi evleri gibi olduğunu açıklayan kursiyer Şaban Öztürk ise "Belediye başkanımızdan Allah razı olsun, burayı bize tahsis etti. Kaloriferli sıcacık bir yerimiz var. Burada her türlü imkanımız var, eğleniyoruz burada, çalışıyoruz. Burası kendi evimiz gibi oldu. Biz burada engelleri kaldırdık" diye konuştu.

        "Buharkent'teki uygulama memnuniyet verici"

        Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, birtakım ziyaretler için geldiği Buharkent'te engelli kursiyerleri de ziyaret ederek, onlarla sohbet etti. Vali Köşger'e engelliler tarafından yapılan kağıt rölyef çalışması hediye edilirken, Vali Köşger de kursiyerlere hediye takdim etti. Buharkent'teki uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Köşger, "Ülkemizdeki engelli vatandaşlarımız ile ilgili son dönemdeki yaşanan gelişmeler, son derece memnuniyet verici. Buharkent'te de bunu görmekten çok memnun oldum. Buradaki engelli hemşerilerimizin vatandaşlarımızın, kendi kabiliyetleri doğrultusunda üretken hale getirilmiş olmaları hem onlar açısından hem aileleri açısından hem toplum açısından mutluluk verici bir durum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa