Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde eğitimlerini sürdüren depremzede öğrencilere deprem bilinci eğitimi verildi.

        Samsat İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine verilen eğitim programına Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, Samsat İlçe Mille Eğitim Müdürü Abdullah Akın ile AFAD çalışanları katıldı.

        '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeni ile afetlere hazırlık çalışmalarında farkındalık oluşturmak ve toplumda afet kültürü oluşturulması amacıyla öğrencilere doğal afetlerde alınması gereken tedbirlerin teorik ve pratik uygulamaları gibi temel afet bilinci eğitimi verildi.

        Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, çocuk yaşlarda iyi bir afet bilincinin verilmesinin önemine işaret ederek, AFAD ve diğer paydaşlarının teknik elemanlarınca sık sık eğitim çalışması yapacaklarını belirtti.

        Müdür Altuğ, "Doğal afet meydana geldiğinde gerekli müdahaleleri yapabilme güç ve kabiliyetine sahibiz. Ancak, deprem bilinci ile hem çalışmalarımız daha kolaylaşacak hem de can ve mal kaybı minimum seviyeye düşecektir. Bunun için eğitim çalışmalarını önemsemekteyiz" dedi.

        Samsat Kaymakamı Sedat Sezik ise yaptığı konuşmasında Samsat ilçesinde tam bir yıl önce meydana gelen depremin önemli dersler içerdiğini, daha çok dikkatli olmamız ve deprem başta olmak üzere her türlü doğal afete hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade etti.

        Kaymakam Sezik, "Geçen yıl bugün, yani 2 Mart 2017 tarihinde Samsat ilçemizde bir deprem meydana geldi. Can kaybı olmamakla birlikte 5,5 şiddetindeki bir depremle ağır hasarlar meydana geldi. Bilim adamlarının tespitlerine göre ülkemiz ve dünyada tarih belli olmamakla birlikte önemli deprem ve doğal afetler beklenmektedir. Bunun karşısında oturup kara kara düşünmek bizlere hiçbir fayda sağlamayacaktır. Yapmamız gereken tek şey afetlere karşı dayanıklı meskenler oluşturmak ve iyi bir afet bilincine sahip olmaktır. Deprem haftası farkındalık oluşturmak bakımından önemlidir. Allah ülkemizi ve bütün insanlığı her türlü doğal afetlerden korusun" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa